Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Υπέρ της αναγραφής της χώρας προέλευσης σε προϊόντα κρέατος και γάλακτος ο Αποστόλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός.

Η βιολογική γεωργία, η παράταση της προθεσμίας για την επιλεξιμότητα των δαπανών του προγραμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 και η υποχρεωτική επισήμανση των προϊόντων κρέατος και γάλακτος με τη χώρα προέλευσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Σε ότι αφορά στη βιολογική γεωργία, η ελληνική πλευρά τόνισε την ανάγκη μιας συγκροτημένης στρατηγικής για τη δυναμική ανάπτυξη του τομέα, απαραίτητη για χώρες όπως η Ελλάδα,όπου τα χαρακτηριστικά της γεωργίας μας υπαγορεύουν την ποιοτική της υπόσταση. Στο κρίσιμο σημείο της συχνότητας των ελέγχων, υπογράμμισε την ανάγκη να καθορισθούν σαφή κριτήρια για τον ορισμό των παραγωγών χαμηλής επικινδυνότητας, για τους οποίους και μόνο οι έλεγχοι θα μπορούσαν να έχουν μικρότερη συχνότητα. Σχετικά με το επόμενο κρίσιμο σημείο, τις μη επιτρεπόμενες για βιολογική παραγωγή ουσίες, ο Αν. Υπουργός τόνισε ότι η παρουσία τους στα πιστοποιημένα προϊόντα υπονομεύει την αξιοπιστία και τις προοπτικές του τομέα και ζήτησε να δίνεται η δυνατότητα στις αρχές ελέγχου να απαγορεύουν την κυκλοφορία των προϊόντων αυτών ως βιολογικών.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια καλή βάση για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα δίνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα και θα απαντά στις προσδοκίες της κοινωνίας για αξιόπιστη βιολογική παραγωγή, ο Αν. Υπουργός συναίνεσε στη συμβιβαστική πρόταση της Προεδρίας, προσυπογράφοντας δήλωση με την οποία καλούνται οι επόμενες Προεδρίες να δεσμευθούν ότι, στις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η τελική συμφωνία να περιλαμβάνει αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με την παρουσία μη επιτρεπόμενων ουσιών.

Στο θέμα της παράτασης της επιλεξιμότητας των δαπανών για την αγροτική ανάπτυξη 2007-2013, ο Β. Αποστόλου, απαντώντας στις ενστάσεις της Επιτροπής για νομοθετική πρόταση, επανέλαβε την ανάγκη αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και ζήτησε από την Επιτροπή να δει καλύτερα την επιφυλλακτική της στάση, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναζητήσει κάθε εναλλακτική λύση, επιδεικνύοντας ουσιαστική ευελιξία, ώστε να διευκολυνθεί η απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.