Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τουρίστρια έφαγε γρανίτα φράουλας και πέθανε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να μπορέσει η οικογένεια της Amanda Thompson να μάθει την πραγματική αιτία θανάτου της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο το 2012.

Τελικά, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή του βόρειου Μάντσεστερ Σάιμον Νέλσον, η μητέρα δύο παιδιών πέθανε μετά από αλλεργικό σοκ στο ξενοδοχείο της, το οποίο προκλήθηκε από ένα σορμπέ φράουλας. Σημειώνεται ότι ως αρχική αιτία θανάτου είχε προσδιοριστεί η καρδιακή προσβολή.

Η 50χρονη, η οποία γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα αυγά, το γάλα και τα μήλα, είχε φροντίσει να ενημερώσει το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο έκλεισε τις διακοπές της, αλλά και το ξενοδοχείο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η 50χρονη μητέρα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου της Ιαν, μόλις έφαγε το επιδόρπιο που συμπεριλαμβανόταν στο μενού του ξενοδοχείου είπε στον άνδρα της πως ένιωθε μια περίεργη γεύση στο στόμα της και πως καταλάβαινε ότι της προκλήθηκε αλλεργική αντίδραση. Τότε, πήγε στο δωμάτιο, όπου και κατέρρευσε.

Αργότερα, ένας Ελληνας παθολόγος έκρινε στο πόρισμά του ως αιτία θανάτου φυσικά αίτια, με πιθανότερο την καρδιακή προσβολή.

Όταν η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στη Βρετανία, ο Ιαν αναγκάστηκε να κινήσει δικαστικές διαδικασίες για να επανεξεταστεί η σορός της συζύγου του από Βρετανό ιατροδικαστή, καθώς ο ίδιος πίστευε βαθύτατα πως η Αμάντα πέθανε από αλλεργικό σοκ, το οποίο προκλήθηκε από ένα από τα συστατικά που περιείχε το επιδόρπιο φράουλας.

Τελικά, ο Σάιμον Νέλσον κατέδειξε ως αιτία θανάτου το αλλεργικό σοκ, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το γεγονός ότι και το πρακτορείο ταξιδίων, αλλά και το ξενοδοχείο επέδειξαν απίστευτη ολιγωρία αναφορικά με την έρευνα των πραγματικών αιτιών θανάτου της 50χρονης Βρετανής τουρίστριας.

Ο Ιαν, όπως αναφέρει σήμερα το BBC, είναι αναστατωμένος από το γεγονός πως ούτε το ταξιδιωτικό πρακτορείο ούτε το ελληνικό ξενοδοχείο κίνησαν ποτέ τις διαδικασίες για να διεξαχθεί στην Ελλάδα η απαραίτητη έρευνα για τα πραγματικά αίτια θανάτου της συζύγου του.

Πάντως, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomson εκφράζει στην οικογένεια της θανούσης τα «βαθύτατα συλλυπητήριά του» γράφει το BBC.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.