Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν χρήματα για εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων ύστερα από καταγγελίες πολιτών.

Στην καταγγελία ότι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τούς ζήτησαν χρήματα για εξετάσεις, αν και τα ραντεβού τους είχαν κλειστεί με τη διαδικασία που προβλέπει ο Οργανισμός, προχώρησαν ασθενείς, προκαλώντας την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος παρέχει διευκρινίσεις για το τι προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία και επισημαίνει ότι σε αυτήν την περίπτωση, η εξέταση και η συνταγογράφηση γίνεται δωρεάν για τον ασθενή.

«Με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει η δυνατότητα να μαθαίνουν οι ασφαλισμένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, αν έχει διαθεσιμότητα σε επισκέψεις σε σχέση με το πλαφόν που του έχει χορηγηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν αν ο γιατρός που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν, τόσο για συνταγογράφηση όσο και για εξέταση, έχει ακόμη διαθέσιμους αριθμούς επισκέψεων ώστε να τηλεφωνήσουν και να πάνε στο ιατρείο του για επίσκεψη δωρεάν», αναφέρει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «εφόσον ζητηθεί χρηματικό αντίτιμο, θεωρείται παράνομο και ο ασθενής δεν υποχρεούται να το καταβάλει». Ο Ιατρικός σύλλογος καλεί τους ασθενείς αν διαπιστώνουν παράβαση να απευθύνονται στον Σύλλογο και επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της προάσπισης των συμφερόντων των ασθενών, θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε περίπτωση που αποδειχθούν καταγγελίες σχετικά με το θέμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.