Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Επί 26 χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξης χηρείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιά στο ταμείο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α προκάλεσε μια 67χρονη που λάμβανε παράνομα επί δεκαετίες σύνταξη χηρείας.

Όπως προέκυψε η συλληφθείσα λάμβανε σύνταξη χηρείας από το 1987, λόγω θανάτου του συζύγου της, που ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, η οποία πιστώνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Προκειμένου να μην διακοπεί η καταβολή της σύνταξης λόγω γάμου της, που τέλεσε το 1989 δεν τον δήλωσε ως όφειλε, ούτε στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων και στο ταμείο.

Στην κατοχή της 67χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας και με την οποία την 28-05-2015 πραγματοποίησε ανάληψη ποσού, που πιστώθηκε για τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το ταμείο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, από το 1987 έως και σήμερα ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.