Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μιζούρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τζέι Νίξον, ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ, την κήρυξε σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λευκού αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε έναν μαύρο νεαρό στην πόλη Φέργκιουσον.

Στο διάταγμα που εξέδωσε, ο κυβερνήτης Νίξον αναφέρει ότι έλαβε αυτή την απόφαση διότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ξεσπάσουν εκτεταμένες ταραχές», ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της απόφασης και τα ευρήματα των ερευνών οι οποίες διεξήχθησαν σε πολιτειακό και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η απόφαση, όπως είπε, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Πρόσφατα, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν αντιρατσιστικές διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του άοπλου Αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, τον περασμένο Αύγουστο.

Εξάλλου ο δήμαρχος της πόλης Σεντ Λούις δήλωσε ότι θα αναπτυχθούν δυνάμεις της Εθνοφρουράς για να υποστηρίξουν την αστυνομία.

Ο δήμαρχος Φράνσις Σλέι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επέμεινε ότι η Εθνοφρουρά θα έχει «δευτερεύοντα ρόλο» και δεν θα αναλάβει τη «φρούρηση της πρώτης γραμμής», ή το να «αντιμετωπίσει διαδηλωτές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.