Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πτηνό υπό εξαφάνιση μπορούν να κυνηγούν οι βασιλικές οικογένειες στο Πακιστάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τη κατακραυγή δόθηκαν άδειες να σκοτώνουν τον… αφροδισιακό χλαμυδόγαλο.

Αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε πέρυσι η σφαγή χιλιάδων πτηνών ενός είδους που τελεί υπό εξαφάνιση από έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα, η κυβέρνηση του Πακιστάν εξέδωσε τουλάχιστον 29 άδειες οι οποίες επιτρέπουν στους εύπορους Άραβες να κυνηγούν το διεθνώς προστατευμένο πουλί χλαμυδόγαλο (Chlamydotis undulata), ανέφεραν σήμερα επίσημες πηγές.

Οι ειδικές αυτές άδειες εκδόθηκαν στις αρχές του μήνα από το υπουργείο Εξωτερικών για διάφορους πρίγκιπες και ηγεμόνες από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν αφότου έδωσε την έγκρισή του ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ.

Ένας αξιωματούχος είπε υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι η κυβέρνηση αρχικά είχε προγραμματίσει να διεξάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με το κυνήγι του πτηνού αυτού για την περίοδο 2014 -2015 προκειμένου ο πληθυσμός του να προλάβει να αναπληρωθεί.



Ο Σαρίφ, ωστόσο, που διατηρεί προσωπικές σχέσεις με αρκετούς Άραβες ηγεμόνες, επέτρεψε στο υπουργείο να χορηγήσει τις άδειες σε επιλεγμένα μέλη αραβικών βασιλικών οικογενειών.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που η κυβέρνηση τους επιτρέπει να κυνηγήσουν αυτό το είδος στη βορειοδυτική επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα.

Ο αξιωματούχος αυτός επισήμανε ότι η έκδοση των αδειών για το κυνήγι του χλαμυδόγαλου αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις του Πακιστάν και την εθνική νομοθεσία για την προστασία των σπανίων ειδών.

Πέρυσι μία έκθεση που εξέδωσε το τμήμα άγριας ζωής στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν προκάλεσε σάλο καθώς αποκάλυπτε ότι ένας πρίγκιπας από τη Σαουδική Αραβία σκότωσε 2.100 χλαμυδόγαλους, παραβιάζοντας το επίσημο επιτρεπόμενο όριο των 100 πτηνών.

Ο κατάλογος εκείνων που λαμβάνουν την άδεια να κυνηγήσουν το πουλί αυτό περιλαμβάνει τον βασιλιά Χάμαντ του Μπαχρέιν, τον εμίρη του Κατάρ Τάμιμ, τον πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντέλ Αζίζ, τους ηγεμόνες του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι, και πολλά άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών από κράτη του Κόλπου.

Οι Άραβες θεωρούν ότι το κρέας του χλαμυδόγαλου έχει αφροδισιακές ιδιότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.