Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Χρησιμοποιούσαν φτωχούς ανθρώπους ως σκλάβους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες από την απίστευτη «επιχείρηση» της οικογένειας.

Άστεγους και ανθρώπους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ προσέγγιζε η οικογένεια Connors δήθεν προσφέροντάς τους δουλειά. Μόλις εκείνοι συμφωνούσαν να τους ακολουθήσουν, τους μεταχειρίζονταν σαν σκλάβους, τους ανάγκαζαν να δουλεύουν 19 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να λιμοκτονούν!

Για μισθό, ούτε λόγος.

Οι «σύγχρονοι σκλάβοι» φοβούνταν να δραπετεύσουν από τη «φυλακή» τους λόγω της σωματικής βίας που υφίσταντο και της απειλής σωματικής βίας.

Οι Connors τους ξύριζαν το κεφάλι και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπάνιο για μήνες. Επίσης δεν τους επέτρεπαν να πλένουν τα ρούχα τους και όταν διαλύονταν απλά τα πετούσαν!

Ένας από αυτούς περιέγραψε το χώρο όπου ζούσαν σαν «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Κάποιοι αναγκάζονταν να κοιμηθούν σε υπόστεγα και ακόμα και σε ένα τρέιλερ για άλογα.

«Η υπόθεση αφορά έλεγχο και εκμετάλλευση. Τα θύματα- σκοπίμως τους αποκαλώ θύματα- έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης επειδή ανήκαν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε η εισαγγελέας. «Μπορεί να μην ήταν σκλάβοι, με το αυστηρό νόημα της λέξης, αλλά σίγουρα δεν ήταν ελεύθεροι άνθρωποι».

Τα μέλη της οικογένειας, ο 52χρονος Tommy Connors, τα παιδιά του ο 28χρονος Johnny, ο 26χρονος Tommy, ο 24χρονος James, ο 20χρονος Patrick, η 30χρονη Josie και ο 34χρονος σύζυγός της James John Connors αντιμετωπίζουν είκοσι κατηγορίες που σχετίζονται με οκτώ «εργαζόμενους».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους «σκλάβους» κατάφερε να διαφύγει και ειδοποίησε την αστυνομία. Στην επιχείρηση που ακολούθησε «απελευθερώθηκαν» δεκατρείς άνθρωποι.

Όπως κατέθεσε ένας από αυτούς, που ζούσε με προνοιακό επίδομα, ο Tommy Connors τον πλησίασε και του προσέφερε πενήντα λίρες μεροκάματο και στέγη. Από τότε του επιτέθηκε τουλάχιστον δώδεκα φορές, συνήθως με γροθιές. Κάποιες φορές τον είχε χτυπήσει με ένα ραβδί και τον είχε γρατζουνίσει τόσο βαθιά που έτρεχε αίμα.

Ένας άλλος κατέθεσε πως είδε έναν «εργαζόμενο» να χρησιμοποιείται σαν «σάκος του μποξ».
Το θύμα, που είναι πλέον στα 50, ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια σε μία καλύβα. Τα σεντόνια του άλλαζαν κάθε τέσσερις μήνες.

Οι «εργάτες» έκαναν μπάνιο συνήθως τις Παρασκευές για να είναι καθαροί το Σαββατοκύριακο που συνήθως αναλάμβαναν δουλειές. Μπορεί όμως να μεσολαβούσαν και μήνες από το ένα μπάνιο ως το επόμενο. Γεύμα δινόταν μία φορά τη μέρα, το βράδυ, εφόσον επέστρεφαν στο «σπίτι» νωρίς.

Σε διάστημα 15 ετών ένα από τα θύματα είχε λάβει συνολικά 80 λίρες. Όπως είπε στο δικαστήριο, ήταν πολύ φοβισμένος για να το σκάσει και δεν ήξερε πού να πάει.

Ένας από τους εργαζόμενους έκανε λόγο για επτά χρόνια κακοποίησης, πείνας και βασανισμού. «Ο χαρακτηρισμός σκλάβος είναι επιεικής», είπε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.