Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Είστε από τους γονείς που κοιμούνται με τα παιδιά τους;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο κοινός ύπνος με τα παιδιά είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετά τους γονείς. Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας προειδοποιούν τους γονείς για τους κινδύνους που ενέχει η απόφασή τους να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό, και μάλιστα συνδέεται με το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS).

Στο μεταξύ όμως, πολλές μητέρες πιστεύουν ότι τα οφέλη του ύπνου με το νεογέννητο μωρό τους είναι πολλά.

Έτσι λοιπόν μια δημοσκόπηση που έγινε στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει ότι σχεδόν από τους μισούς γονείς λένε ψέματα και κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την συγγραφέα και δημοσιογράφο Sarah Ockwell-Smith, το 46% των γονιών αρνούνται να παραδεχτούν στον παιδίατρο ότι μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με το παιδί τους, επειδή φοβούνται και ντρέπονται την αντίδρασή του.

«Όχι μόνο φοβούνται ότι θα κακοχαρακτηριστούν από τον γιατρό αλλά φοβούνται μην τους αναφέρει σε κοινωνικές υπηρεσίς», δήλωνει η Smith στη Daily Mail. «Πολλοί άνθρωποι δεν το λένε ούτε στους φίλους και την οικογένειά τους. Είναι ταμπού.».

Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς συνεχίζουν να το κάνουν χωρίς να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Παρόλο που είναι ανησυχητικό είναι σίγουρα πιο λογικό οι γονείς να γνωρίζουν τουλάχιστον πώς να το κάνουν σωστά.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε, αν κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό σας:


  • Κρατήστε μακριά από το μωρό τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες και τα παπλώματα.
  • Τοποθετήστε το μωρό στην εξωτερική πλευρά του κρεβατιού δίπλα στη μαμά και όχι δίπλα από τον μπαμπά ή άλλα αδέρφια (μπορεί να σας φαίνεται λογικό να βάζετε το μωρό στη μέση ώστε να μην πέσει, αλλά αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να «κυλήσει» και να καταπλακωθεί είτε από εσάς, είτε από τον σύζυγό σας.).
  • Δέστε σφιχτά τα μαλλιά σας, αν είναι μακριά.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρά κορδόνια στην πυτζάμα σας.
  • Μην κοιμάστε μαζί αν είστε καπνίστρια, έχετε πιει αλκοόλ ή έχετε πάρει υπνωτικά χάπια.



Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.