Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σκύλος «υιοθέτησε» τα πέντε πρόωρα τσιτάχ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους παρέχει θαλπωρή και φροντίδα.

Εκτός της πρόωρης γέννας τους, με καισαρική τομή (!), τα πέντε μικροσκοπικά τσιτάχ του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι, στις ΗΠΑ, ήρθαν αντιμέτωπα και με την απώλεια της μητέρα τους- κάτι πολύ επικίνδυνο σε τόσο μικρή ηλικία.

Η 5χρονη Willow αναμενόταν να αναρρώσει πλήρως αλλά αιφνιδίως χθες εξέπνευσε. «Τα τσιτάχ είναι ένα πολύ εύθραυστο είδος κι αυτή η γέννα αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για εκείνη», εξήγησε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Thane Maynard. «Συνέβαλε όμως στη διαιώνιση του είδους της με πέντε μικρά. Χωρίς την καισαρική τομή, πιθανότατα θα είχαμε χάσει και τη μαμά και τα μικρά».

Για καλή τους τύχη, τα μικρά τσιτάχ απέκτησαν θετό πατέρα, τον σκύλο Blakely που βοηθά στην «ανατροφή» τους.



Ο αυστραλιανός ποιμενικός «επιστρατεύτηκε» για να παρέχει θαλπωρή και τρυφερότητα στα νεογέννητα αλλά κι ένα σώμα για να σκαρφαλώνουν!

«Είναι σημαντικό να ενεργοποιείται το πεπτικό τους, κάνουμε μασάζ στην κοιλιά τους και τους προσφέρουμε ευκαιρίες να ασκούνται όσο είναι δυνατόν», εξήγησε εκπρόσωπος του κήπου.



«Η πρώτη δουλειά του Blakely είναι να αφήνει τα μικρά να σκαρφαλώνουν πάνω του, κάτι που έκαναν από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησαν», πρόσθεσε. «Πρέπει να ασκούνται για να ενισχύσου τον μυϊκό τους τόνο και να κινείται το έντερό τους».

Καθώς τα μικρά θα μεγαλώνουν, ο ρόλος του Blakely στην ανάπτυξη τους θα ενισχυθεί, εκτός από ένα θερμό σώμα διαθέσιμο για παιχνίδι, θα γίνει δάσκαλος και πρότυπό τους.

Τα μικρά, τρία αρσενικά και δύο θηλυκά, θα παραμείνουν υπό διαρκή παρακολούθηση για έως 12 εβδομάδες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.