Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ποιοι θα πληρώσουν τις αλλαγές στο φορολογικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, από τις 4 ως 12 Απριλίου αναμένεται να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος της αξιολόγησης, καθώς αμέσως μετά οι επικεφαλής των δανειστών θα αναχωρήσουν για την Ουάσιγκτον και την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στις 22 Απριλίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Eurogroup, με στόχο να λάβει το πράσινο φως και να εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο δόσεις του τρίτου προγράμματος, τουλάχιστον 5,5 δις.

Για να γίνουν όλα αυτά το οικονομικό επιτελείο πρέπει να βρει άλλο ένα δις μέτρα για να συμπληρωθεί ο μίνιμουμ λογαριασμός των 5,4 δις. Το 1,8 δις θα προέλθει από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το άλλο 1,8 δις από την αύξηση των συντελεστών στην φορολογία εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης.

Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι για να κλείσει η τρύπα είναι:

Η κυβέρνηση έχει προτείνει στην τρόικα να εξισώσει το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβάλλεται τώρα στη βενζίνη. Μέχρι τώρα, το πετρέλαιο επιβαρύνεται με ειδικό φόρο 330 ευρώτο χιλιόλιτρο και η βενζίνη με 670 ευρώτο χιλιόλιτρο.

-η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για την μεγάλη ακίνητη περιουσία κατά 200 εκατ. ευρώ

-η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ

– η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

–η επιβολή φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση

-η αύξηση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία

-η αύξηση του ΦΠΑ σε εφημερίδες και περιοδικά

Οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να υπογράψει από τώρα ότι θα καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής 6% ΦΠΑ και θα γίνει η μετάταξη των προϊόντων στο 13 και 23% από το 2018, όπου πρέπει να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.