Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο στρατός του Βελγίου «ανέλαβε» τις φυλακές της χώρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοφανής σε διάρκεια η απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τρεις διμοιρίες του στρατού αναπτύχθηκαν σήμερα σε τρία σωφρονιστικά ιδρύματα του Βελγίου όπου οι δεσμοφύλακες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δύο εβδομάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στην παροχή των βασικών υπηρεσιών στους κρατούμενους όπως το ντους ή ο προαυλισμός.

Τα αποσπάσματα, που αποτελούνται από 30 στρατιώτες έκαστο, εστάλησαν στις φυλακές του Λαντάν (ανατολικά), όπως και του Φόρεστ και Σεν Ζιλ στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε χθες ότι θα χρησιμοποιήσει 6 διμοιρίες για να «παράσχουν ανθρωπιστική υποστήριξη» στους φυλακισμένους.

«Πρόκειται για μία πρώτη στα χρονικά, επομένως πρέπει να επινοήσουμε το πως αυτό θα λειτουργήσει» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής των φυλακών του Φόρεστ, Βενσάν Σπονκ.

Η κινητοποίηση των στρατιωτών «θα συμβάλει να παράσχουμε στήριξη στο καθεστώς κράτησης, για παράδειγμα να διασφαλιστούν τα ντους, οι επισκέψεις. Πρέπει οι κρατούμενοι να βιώνουν ένα πιο ανθρώπινο καθεστώς».

Έπειτα από δύο εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις 17 φυλακές της Βαλονίας και των Βρυξελλών, η κατάσταση έχει καταστεί «αβίωτη, απάνθρωπη και ταπεινωτική» σχολίασε ο ίδιος.

Στις φυλακές του Φόρεστ, όπου προβλέπεται η κράτηση 280 κρατουμένων ωστόσο σήμερα εκτίουν ποινές περίπου 370 κρατούμενοι, η απεργία έχει επιδεινώσει κάθε πτυχή της ζωής των κρατουμένων ακόμα κι αν αστυνομικοί έχουν σταλεί για να καλύψουν τα κενά της απουσίας των δεσμοφυλάκων.

Οι κρατούμενοι, οι οποίο έχουν δικαίωμα προαυλισμού για μια ώρα την ημέρα, περιορίζονται αυτή τη στιγμή σε έναν περίπατο κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες και οι επισκέψεις έχουν διακοπεί, διευκρίνισε ο Σπονκ.

Εξαιτίας της απεργίας «δεν έχουν αλλάξει τα σεντόνια εδώ και 40 ημέρες» καθώς δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στον χώρο των πλυντηρίων για να τα πλύνει.

Η δυνατότητα να τηλεφωνήσουν οι κρατούμενοι σε συγγενείς τους, κάτι που τους επιτρεπόταν κάθε δύο ημέρες, δεν μπορεί να υπάρξει.

Ορισμένοι κρατούμενοι δεν μπόρεσαν, όπως προβλέπεται, να κάνουν ντους κάθε τρεις ημέρες και τα γεύματα, μεταξύ αυτών το ένα ζεστό, διανέμονται μία μόνο φορά, περιέγραψε ο διευθυντής.

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απέρριψαν ένα πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και των συνδικαλιστικών τους ενώσεων που στόχευε στη λήξη των πρωτόγνωρων για την χώρα κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας κατά των περικοπών στους μισθούς του προσωπικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.