Τρίτη 10 Μαΐου 2016

High tech… απάτη σε εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή της Ταϊλάνδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε τι σκαρφίστηκαν μαθητές για να πετύχουν την εισαγωγή τους.

Η υπόθεση μάλλον παραπέμπει στο σενάριο της ταινίας «Mission impossible» και αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένων συζητήσεων μεταξύ των χρηστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

High tech… απάτη σε εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή της Ταϊλάνδης

Κάμερες κρυμμένες σε γυαλιά όρασης τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται σε ρολόγια με πρόσβαση στο Διαδίκτυο: αυτό είναι το τέχνασμα που επινόησαν τρεις μαθητές από την Ταϊλάνδη με στόχο να επιτύχουν στις εξετάσεις και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την ιατρική σχολή.

Ο Άρτιτ Ουρεράτ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Rangsit, ανήρτησε χθες το βράδυ φωτογραφίες του εν λόγω εξοπλισμού στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου γνωστοποίησε επιπλέον ότι οι εξετάσεις αναβλήθηκαν μετά την ανακάλυψη της απάτης.

Οι τρεις φοιτητές χρησιμοποίησαν τα γυαλιά όρασης για να φωτογραφήσουν τα διαγωνίσματα των εξετάσεων. Τα γυαλιά τους συνδέονταν με τα ρολόγια που φορούσαν μέσω των οποίων σκόπευαν να στείλουν τις ερωτήσεις σε συνεργούς τους εκτός της αίθουσας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τους έστελναν τις απαντήσεις.

Ο εξοπλισμός στοίχισε στον καθένα 800.000 μπατ (20.000 ευρώ), σύμφωνα με τον πρύτανη.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδίως στο πλαίσιο εξετάσεων όπως αυτές για την ιατρική σχολή όπου οι θέσεις είναι λίγες και οι υποψήφιοι πολλοί» σημείωσε ο Ουρεράτ στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊλάνδης Channel 3.

Η πρώτη ανάρτησή του σχετικά με το περιστατικό «σάρωσε» το Διαδίκτυο.

«Εάν τα είχαν καταφέρει και είχαν πάρει στο τέλος τα πτυχία τους, θα επρόκειτο για παράνομους ιατρούς» προειδοποίησε ένας χρήστης.

Ωστόσο ορισμένοι φάνηκαν να εντυπωσιάζονται κυρίως από την τεχνολογία που χρησιμοποίησαν.

«Ωραίο. Θα λέγαμε (τύπου) Χόλιγουντ ή Mission Impossible» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Οι σπουδές της ιατρικής στην Ταϊλάνδη είναι πολύ δημοφιλείς, καθώς οι απόφοιτοι μπορούν να κερδίσουν περιουσίες στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο επιλέγουν ιδίως οι ιατρικοί τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα από τις εύπορα κράτη του Κόλπου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.