Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αλλαγές στη διεθνή διαιτησία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοντά στις 100 αλλαγές στους διεθνείς κανονισμούς ποδοσφαίρου για τους διαιτητές θα εισάγει η FIFA την 1η Ιουνίου.

Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα σε Άγγλους δημοσιογράφους στο Γουέμπλεϊ και αναμένεται να εφαρμοστούν στα φιλικά των «τριών λιονταριών» πριν την τελική φάση του EURO στη Γαλλία στις 10 Ιουνίου.

Αναλυτικά:
* Ο παίκτης που προσποιείται στην εκτέλεση πέναλτι, θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και η υπόδειξη θα μετατρέπεται σε έμμεσο. Δεν θα υπάρχει επανάληψη στην εκτέλεση, επιτρέπεται το διακεκομμένο τρέξιμο.

* Κίτρινη κάρτα και όχι απευθείας κόκκινη θα υπάρξει εάν ένας αμυνόμενος ανατρέψει έναν επιτιθέμενο, ο οποίος βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ εντός περιοχής.

* Οι διαιτητές μπορούν να αποβάλλουν παίκτες οι οποίοι εμπλέκονται σε καυγά στη φυσούνα πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ο αποβαλλόμενος, πριν τη σέντρα, θα αντικαθίσταται στην αρχική ενδεκάδα.

* Τα διαλείμματα για νερό επιτρέπονται σε συνθήκες καύσωνα.

* Στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, επιτρέπεται η μπάλα να εκτελεστεί και προς τα πίσω, οπότε δεν επιτρέπεται οι παίκτες να στέκονται σε ολόκληρη την ακτίνα ελεύθερου πεδίου του χτυπήματος.

* Οι τραυματίες παίκτες που θα δεχτούν τις πρώτες βοήθειες μέχρι 20’’ δεν χρειάζεται να βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου και να εισέλθουν έπειτα με άδεια του διαιτητή. Πλέον, θα συνεχίζουν κανονικά.

* Οι παίκτες, οι οποίοι μένουν χωρίς παπούτσι, μπορούν να συνεχίσουν έτσι μέχρι την επόμενη διακοπή από το διαιτητή.

* Εάν ένας παίκτης φορέσει σορτς κάτω από την εμφάνιση της ομάδας, αυτό πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα και να μην ξεχωρίζει από την υπόλοιπη εμφάνιση.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.