Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε το σπίτι του οποίου οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μόνο 20 ευρώ το χρόνο σε λογαριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξωτερικά μοιάζει σαν ένα συνηθισμένο σπίτι όμως μπορεί και να πρόκειται για το πιο ενεργειακά αποδοτικό σπίτι στη Βρετανία.



Ο Κόλιν Ούσερ, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, σχεδίασε το σπίτι στην πόλη West Kirby, με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώνει μαζί με τη σύζυγό του Τζένυ όσο το δυνατόν λιγότερα σε λογαριασμούς. Φαίνεται ότι τα κατέφερε καθώς το κόστος για θέρμανση, ρεύμα και ζεστό νερό δεν ξεπερνά τις 15 λίρες (περίπου 21, 3 ευρώ)το χρόνο.

Το σπίτι, τεσσέρων υπνοδωματίων, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο με τη χρήση μονωμένου σκυροδέματος και μιας αντλίας θερμότητας υψηλής τεχνολογίας που παίρνει τη θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη χρησιμοποιεί για να θερμάνει το σπίτι. Οι ηλιακοί συλλέκτες συγκρατούν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο δυνατό.

Όπως είναι λογικό, το σπίτι λόγω της ενεργειακής απόδοσής του, έχει σαρώσει τα βραβεία.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής - συμπεριλαμβανομένων της αγοράς του οικοπέδου και της κατεδάφισης του προυπάρχοντος κτίσματος - ήταν 500.000 λίρες, το οποίο θεωρείται φυσιολογικό για την περιοχή.
















Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.