Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Έκκληση προς τα αγροτικά μπλόκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 08.02.2016


Αρ. Πρωτ.: 161

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), όπως είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία, στηρίζει τις δίκαιες αιτήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων στον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στηρίζει και συμπαρίσταται και στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και στις κινητοποιήσεις του.

Με αίσθημα αλληλεγγύης απευθύνεται στον αγροτικό κόσμο που αγωνίζεται και κάνει έκκληση να δείξει την ίδια κοινωνική ευαισθησία προς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, μία από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που η κρίση έχει γονατίσει. Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Αναπηρίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΕΛΙΕΑΚΑΠ), η ένωση των γιατρών των επιτροπών των ΚΕΠΑ, (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) που εξετάζει και αξιολογεί την αναπηρία, τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα, ενημέρωσε την Ε.Σ.Α.μεΑ. ότι τα μπλόκα των αγροτών απαγορεύουν τη διέλευση των γιατρών που έχουν λάβει φύλλο πορείας, ώστε να συμμετάσχουν σε Επιτροπή του ΚΕΠΑ, με αποτέλεσμα οι Επιτροπές να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Αν αυτή η πρακτική δεν λήξει άμεσα, θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που περιμένουν μία εξέταση για να λάβουν ένα επίδομα, μοναδικό οικονομικό πόρο.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά από τις επιτροπές και τις συνελεύσεις των αγροτών να αποφασίσουν να επιτρέπουν τη διέλευση σε γιατρούς με φύλλο πορείας, άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και γονείς ατόμων με αναπηρία, ώστε να μη δοκιμασθούν περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.