Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Διαδραστική έκθεση φέρνει σε επαφή νέους χωρών της Μεσογείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα «Σώματα της Μεσογείου» υλοποιούνται με τη βοήθεια της Opel.

Η «Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean) είναι ένα καινοτόμο έργο πολλαπλών δράσεων οι οποίες συνυφαίνουν μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Μέσα από αυτή, έχουμε απολαύσει το τελευταίο διάστημα πρωτοποριακά projects όπως οι «Σταγόνες Αναπνοής» (Drops of Breath) και τη μετάλλαξή τους στη στεριά με τις «Σταγόνες Ειρήνης» (Drops of Peace).

Σειρά έχει τώρα μία εικαστική δράση συνεργατικού χαρακτήρα. Πρόκειται για τη διαδραστική έκθεση «Mediterannean Bodies» (Σώματα της Μεσογείου) που προωθεί την από κοινού δημιουργία έργων, διασυνδέοντας νέους των χωρών της Μεσογείου και συγκεκριμένα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γαλλίας.

Μετά από ένα πρώτο στάδιο διαδικτυακών συναντήσεων μεταξύ νέων καλλιτεχνών με διάφορες πολιτισμικές και κοινωνικές αναφορές, ξεκίνησε μία δημιουργική διαδικασία συνεργασίας σε ομάδες δύο ή περισσοτέρων καλλιτεχνών, εμπνευσμένη από την Μεσόγειο και το σώμα, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και δημιουργικής πράξης.

Σε ένα δεύτερο στάδιο, οι καλλιτεχνικές συνεργασίες θα αναπτυχθούν περαιτέρω και θα φιλοξενηθούν σε εκθέσεις στη Γαλλία. Μια εναρκτήρια εκδήλωση και έκθεση στην Αθήνα (5 - 14 Φεβρουαρίου 2016) παρουσιάζει έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, σε διάφορους εσωτερικούς και δημόσιους χώρους της Αθήνας, με τη μορφή αστικών επεμβάσεων, ψηφιακών περιπάτων, παιχνιδιών του δρόμου, βίντεο και ηχητικές εγκαταστάσεις, σε ένα συνεχή διάλογο, με μια σειρά από παραστάσεις.

Η Opel είναι παρούσα και στη νέα αυτή εικαστική συνάντηση. Σαν χορηγός των οχημάτων, η μάρκα συνεισφέρει ενεργά στην υλοποίηση των καινοτόμων projects της «Υποβρύχιας Καρδιάς της Μεσογείου», αγκαλιάζοντας πρωτοπόρες δράσεις με κοινωνικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές προεκτάσεις.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.