Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Σε θέση "μάχης" οι αγρότες σε όλη τη χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται αλλά και για το φορολογικό. Τα τρακτέρ έχουν κατέβει στους δρόμους σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με τους αγρότες να μην κάνουν πίσω, μετά και το αδιέξοδο στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο την Πέμπτη.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ με εικόνες από τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα



Συνεχής ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις

Πριν από λίγο oλοκληρώθηκε η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο των Τεμπών, με εκατοντάδες αγρότες να διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Τώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.



Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των ζητημάτων τους και διάλογο από μηδενική βάση. Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στα Τέμπη, εκπρόσωποι του μπλόκου αναχώρησαν για την Κουλούρα, την Αλεξάνδρεια και τα Μάλγαρα, προκειμένου να δώσουν εκεί συμβολικά το «παρών» εκπροσωπώντας το μπλόκο τους. 

Αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό και στο ύψος του Κάστρου. Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας όπου απέκλεισαν το οδικό δίκτυο.

 


Οι αγρότες της Ροδόπης απέκλεισαν από τις 12:00 έως τις 14:00, τον δυτικό κόμβο της Κομοτηνής, στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Επίσης, οι αγρότες της Ξάνθης θα αποκλείσουν τον δυτικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου, από τις 12:00 έως τις 13:00, ενώ αναμένεται νέα σύσκεψη, προκειμένου να επανέλθουν με νέο μπλόκο στις 14:00. 




Τα τελωνεία Κήπων και Καστανέων θα αποκλείσουν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες του Έβρου. Περίπου 500 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας και 150 στους Ψαθάδες Διδυμότειχου, σημεία όπου σήμερα θα διακοπεί ανά διαστήματα η κυκλοφορία.


Στον Προμαχώνα, το μπλόκο που έχει στηθεί από τις 15 Ιανουαρίου αριθμεί πλέον περισσότερα από 1.300 τρακτέρ, ενώ στην Χαλκηδόνα, οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας χθες το πρωί. Στο σημείο φτάνουν ενισχύσεις με τρακτέρ από τα Γιαννιτσά. 

Αγρότες έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα γραφεία του κόμματος στις Σέρρες 

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στις Σέρρες, όταν αγρότες πέταξαν αυγά και έκαψαν μία σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του κόμματος.

Η ένταση άρχισε όταν οι αγρότες προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης των Σερρών μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας. Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας  στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και στην Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. 



Συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του εμπορικού κέντρου Κορίνθου, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Κορινθίας. Οι αγρότες, οι οποίοι έφτασαν από το Κιάτο και τη δυτική, κυρίως, Κορινθία, έχουν δημιουργήσει μπλόκο πλησίον του εμπορικού κέντρου και διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στο σημείο του μπλόκου συγκεντρώθηκαν περίπου 400 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ περίπου 750 αγρότες πραγματοποίησαν κατάληψη στην παλαιά εθνική οδό. Από αύριο όπως λένε θα συγκεντρωθούν στον Ισθμό.





Εν τω μεταξύ παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Αργολίδας και της Λακωνίας και ενισχύουν τις δυνάμεις τους, παρά το γεγονός ότι αυτή η περίοδος είναι δύσκολη γιατί βρίσκονται στην συγκομιδή της ελιάς και των εσπεριδοειδών.

Στο μπλόκο της Λίμνης Γυθείου είναι τριάντα τρακτέρ και στο μπλόκο του Βλαχιώτη Λακωνία βρίσκονται περί τα εκατόν πενήντα τρακτέρ. Οι αγρότες από το μπλόκο του Βλαχιώτη χθες βράδυ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, πήγαν κι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα, δηλώνοντας ότι δεν τους αρκεί η ανακοίνωση στήριξης που εξέδωσε χθες ο Δήμος, αλλά θέλουν έμπρακτη στήριξη στον αγώνα τους με την παρουσία των συμβούλων στο μπλόκο.

Ο κ. Αναγνωστάκος σημείωσε ακόμη ότι στηρίζει τον αγώνα τους ο εμπορικός κόσμος της περιοχή και μας τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται άλλα δύο μπλόκα να δημιουργηθούν στη Λακωνία, ένα στην Σπάρτη κι άλλο ένα στην περιοχή των Μολάων.

Πορεία στο κέντρο της Μεσσήνης πραγματοποίησαν αγρότες από τη Μεσσηνία. Οι αγρότες δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο, αν χρειαστεί “θα μπουνν και στη Βουλή” ενώ είναι αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα μέτρα που προτείνει για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό νομοσχέδιο.


 


Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου Κουρτέσι, προχώρησαν στις 12.30 το μεσημέρι αγρότες της Ηλείας, ενώ κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στον κόμβο Κουρτέσι περισσότερα από 200 τρακτέρ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη.



Επίσης, στην Ηλεία, αγρότες του νομού έχουν παρατάξει στον κόμβο της Μαραθιάς περίπου 150 τρακτέρ.

Εξάλλου, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας παρέταξαν σήμερα το πρωί τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Ακόμη, άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, έχουν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Ευηνοχώρι, Γαλατά, Μεγάλη Χώρα, Παναιτώλιο και Κουβαρά. 



Στον αποκλεισμό του κόμβου στην είσοδο των Αρχανών Ηρακλείου προχωρούν αύριο, Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 09:00, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους από όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες των Αρχανών και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αναμένεται να κλείσουν τον κόμβο με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, τονίζουν ότι με την κινητοποίηση αντιδρούν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία, όπως αναφέρουν, εάν εφαρμοσθούν θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες της χώρας.  


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.