Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Έργα οδικής ασφάλειας το 2016 στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρεμβάσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Έργα οδικής ασφάλειας θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης, αλλά και στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Οι παρεμβάσεις αυτές σύμφωνα με τον ίδιο θα αφορούν ασφαλτικά, οριζόντια-κάθετη σήμανση, καθαρισμούς και σήμανση.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μέσα στο 2016 τα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ στον τομέα της οδικής ασφάλειας, ενώ αναφερόμενος στον Βόρειο Οδικό Άξονα είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση στο αρμόδιο υπουργείο για την κατασκευή του με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια που είναι πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης. Στην περίπτωση που το αρμόδιο υπουργείο δεν αναλάβει την χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή-αναβάθμιση του εν λόγω άξονα τότε το κόστος θα αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης παρότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα σύμβαση ύψους 400.000 ευρώ για τεχνικά έργα-παρεμβάσεις-συντηρήσεις για την οδική ασφάλεια στο δήμο Γόρτυνας. Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για μια ακόμα σημαντική σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου του δήμου Γόρτυνας, ενώ ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο σημαντικό που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο του δήμου άρα και την οδική ασφάλεια για δημότες και επισκέπτες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.