Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Νέο κρούσμα Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νόσησε και η θεία της 22χρονης φοιτήτριας που κατέληξε από τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε σήμερα ένα νέο κρούσμα Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, το δεύτερο στη χώρα αυτή μετά την ανακοίνωση στα μέσα του μήνα από τον παγκόσμιο οργανισμό ότι «δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί δίαυλοι μετάδοσης» του ιού. «Έχουμε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Πηγές του υπουργείου Υγείας της Σιέρα Λεόνε δήλωσαν ότι πρόκειται για τη θεία της 22χρονης φοιτήτριας που είχε προσβληθεί από Έμπολα και υπέκυψε στις 12 Ιανουαρίου, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε μόνον ότι πρόκειται για μια «στενή συγγενή της φοιτήτριας Μαρί Τζάλοχ» και ότι η ασθενής «μεταφέρθηκε στο Φρίταουν και εισήχθη για θεραπεία» σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η άτυχη 22χρονη φοιτήτρια Μαρί Τζάλοχ ασθένησε στις αρχές της χρονιάς και πέθανε στις 12 Ιανουαρίου.

Η συγγενής «αυτή βρισκόταν μεταξύ των γυναικών που μετείχαν στην τελετουργία που ακολουθείται παραδοσιακά για το πλύσιμο της σορού της Μαρί Τζάλοχ πριν από τον ενταφιασμό της», διευκρίνισε μια από τις πηγές του υπουργείου Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς είχε δηλώσει επίσης όταν επιβεβαίωσε την είδηση για το δεύτερο κρούσμα ότι η γυναίκα αυτή φρόντιζε την ανιψιά της που είχε αρρωστήσει. Μετά «και αυτή παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου καθώς βρισκόταν υπό παρακολούθηση και σε καραντίνα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.