Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ελεγκτές οι οδηγοί σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η είσοδος των επιβατών θα γίνεται μόνο από τη μπροστινή πόρτα.

Την είσοδο όλων των επιβατών από τη μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ και τον έλεγχο εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών από τους ίδιους τους οδηγούς σκοπεύει να εφαρμόσει το υπουργείο Μεταφορών, με στόχο να ανακόψει τον εκτροχιασμό των εσόδων από την εισιτηριοδιαφυγή.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να καλυφθεί προσωρινά το κενό που άφησε η κατάργηση των «εθελοντών»-ελεγκτών στον έλεγχο κομίστρου των λεωφορείων που γίνονταν από οδηγούς εκτός βάρδιας, οι οποίοι λάμβαναν το μισό των προστίμων που βεβαίωναν, σύμφωνα με το «Έθνος».

Το μέτρο θα ισχύσει για διάστημα περίπου ενός έτους ώστε να καλύψει τη μεταβατική περίοδο έως την εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με την οποία το υπουργείο φιλοδοξεί να περιορίσει σημαντικά το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων.

Σημειώνεται ότι η εξαγγελία του υπουργείου Μεταφορών για αύξηση της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου από το 1,20 στο 1,40 ευρώ, η οποία επρόκειτο να ισχύσει από την Πρωτοχρονιά παραμένει ακόμη στα χαρτιά. Στελέχη του υπουργείου αποδίδουν την καθυστέρηση στην προετοιμασία των συστημάτων, τονίζοντας ότι η αναπροσαρμογή θα γίνει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.