Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μείωση των πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ ανακοίνωσε η ΕΚΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι συστήνει η Τράπεζα.

Περίπου 445.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σημειώθηκε δηλαδή μείωση κατά 2% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 18 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015).

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 παρατηρήθηκαν τα εξής:

  • Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2015, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ μειώθηκε, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ αυξήθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 83,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.
  • Η πλειονότητα (98,0%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκε σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 1,3% μόνο εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και λιγότερα από 0,7% εντοπίστηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η ΕΚΤ σημειώνει ότι όποιος υποπτεύεται πως έχει λάβει πλαστό τραπεζογραμμάτιο, θα πρέπει να το συγκρίνει απευθείας με ένα τραπεζογραμμάτιο, το οποίο είναι αποδεδειγμένα γνήσιο. Εφόσον οι υποψίες του αποδειχθούν βάσιμες, θα πρέπει να ειδοποιήσει είτε την αστυνομία είτε - σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σε εθνικό επίπεδο - την αντίστοιχη εθνική κεντρική τράπεζα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.