Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Πώς ζουν τρεις μοναδικές φυλές της Τανζανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναρπαστικές φωτογραφίες των ανθρώπων που τρώνε κρέας πιθήκων και καπνίζουν μαριχουάνα.

Τελετουργικές θυσίες με αγελάδες και κατσίκες, κυνηγετικά όπλα με δηλητηριασμένα βέλη και πολύχρωμες ενδυμασίες ξεχωρίζουν στις αφρικανικές πεδιάδες. Αυτές είναι μερικές από τις συνήθειες των τριών φυλών που φωτογράφισε στην Τανζανία ο 30χρονος Vlad Cioplea που πέρασε 20 μέρες στην έρημο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αφρική φωτογράφισε τις φυλές Μασάι, Μπούσμαν και Τατόγκα μαθαίνοντας τις ασυνήθιστες παραδόσεις τους και μοιράστηκε τις εμπειρίες του και τις φωτογραφίες του στη βρετανική Daily Mail. Φορώντας μια σειρά από κοσμήματα και με τους λοβούς τεντωμένους σχεδόν ως τους ώμους τους, οι άνθρωποι της φυλής Μασάι ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι με τον 30χρονο από την Ρουμανία. Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκαν με τον δικό τους ιδιαίτερο χορό φορώντας κοσμήματα που “χτυπούσαν” καθώς χόρευαν σε έντονο ρυθμό! Μαζί τους έμαθε μεταξύ άλλων ότι οι νέοι Μασάι πρέπει να περάσουν από επώδυνες περιτομές στην ηλικία μεταξύ επτά και δεκατέσσερα. Μετά από αυτή την τελετή αυτή θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για τρεις μήνες για να μάθουν πώς να επιβιώνουν μόνοι τους στη φύση. Τα αγόρια αναγκάζονται να κυνηγούν για να έχουν κρέας, ενώ ζουν στην απομόνωση και μπορούν να επιστρέψουν μόνο όταν έχουν προσαρμοστεί να ζουν στη φύση της Τανζανίας. Ο πλούτος των ανδρών στη φυλή μετριέται από το ποιος κατέχει τα μεγαλύτερα κοπάδια βοοειδών, ενώ τα ονόματα των ανδρών των φυλών χρησιμεύουν επίσης ως περιγραφές των χαρακτήρων τους.

Μιλώντας για την παραμονή του στην Αφρική ο νεαρός άνδρας αποκαλύπτει ότι πέρασε πολλές άγρυπνες νύχτες στις σκηνές επειδή τα ζώα ήταν πολύ δραστήρια και έκαναν παράξενους ήχους όπως λέει. Ο ίδιος πήγε εκεί με έναν φίλο του και βοηθούσε ο ένας τον άλλον κατά την παραμονή τους. Μια άλλη ομάδα που συνάντησε ο Cioplea ήταν η φυλή Μπούσμαν που μάλιστα κάπνιζε μαριχουάνα και η οποία δίδαξε στο φωτογράφο απίστευτες τεχνικές κυνηγιού. «Παρά το γεγονός ότι επέμειναν δεν μπορούσα να φάω κρέας πιθήκων. Αλλά μου έμαθαν πώς να βρω άγριο μέλι στα δέντρα πολύ γρήγορα και πιστέψτε με ήταν πολύ καλό» είπε ο εξερευνητής.

Στο τέλος ο 30χρονος συνάντησε τη φυλή Τατόγκα που ήταν παρόμοια με τους Μασάι. Πολλοί από τους ανθρώπους που συνάντησε ήταν σιδηρουργοί και αγρότες και είχε την ευκαιρία να δει πώς σφυρηλατεί φαρμακερά βέλη. Δείτε φωτογραφίες και από τις τρεις φυλές...
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.