Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Φαρμακεία: Λουκέτα, σεκούριτι, ουρές και περικοπές ειδών ανάγκης για τα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλες οι εξελίξεις στο θέμα των φαρμακείων... που παρουσιάζονται στα ακόλουθα άρθρα.



----------------------

Παραμένει το λουκέτο στα φαρμακεία

Σε κινητοποιήσεις έως την Κυριακή οι φαρμακοποιοί.

Μόνο από εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται οι πολίτες έως την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι φαρμακοποιοί αντιδρούν σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε, σε συνεδρίασή του, τα εξής:

Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων οι φαρμακοποιοί αποδέχονται τις δημιουργούμενες εταιρείες φαρμακείων (ΟΕ, ΕΕ) με το μετοχικό πλειοψηφικό ποσοστό να ανήκει μόνο στον αδειούχο φαρμακοποιό χωρίς να είναι μεταβιβάσιμο.Ωστόσο δεν αποδέχονται την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων εντός super market ή άλλων καταστημάτων.

Ακόμη δεν αποδέχονται, όπως λένε την αλλοίωση των προδιαγραφών ίδρυσης φαρμακείων. Επιθυμούν τη θεσμική ύπαρξη αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων ως παράγοντα αποκέντρωσής τους και διεκδικούν την δημιουργία εταιρειών φαρμακείων από ιδιοκτήτες φαρμακοποιούς.

Ως προς το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αναφέρουν ότι υιοθετούν τη λειτουργία των φαρμακείων το μέγιστο 48 ώρες εβδομαδιαίως.

Για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ο ΠΦΣ αναφέρει ότι η διάθεσή τους πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία με σταθερή χονδρική και λιανική τιμή. Επιπλέον ζητούν την αναθεώρηση του καταλόγου συμπληρωμάτων διατροφής με κριτήριο της προστασία της Δημόσιας υγείας.

«Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ΠΦΣ σε συνεργασία με όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας θα διοργανώσει την συγκέντρωση των φαρμακοποιών έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα καταστροφής των φαρμακείων και την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργούν μόνο τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα φαρμακεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr


----------------------

Με... σεκιούριτι η είσοδος στα φαρμακεία!

Τουλάχιστον 90 λεπτά στην ουρά και αν βρεις το φάρμακό σου... - Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
Με σεκιούριτι γίνεται σήμερα η είσοδος σε κάποια φαρμακεία που εφημερεύουν.

Τι εννοούμε; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast.gr στο φαρμακείο που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων 27 στην Αθήνα, άνδρας ασφαλείας ανοίγει και κλείνει την πόρτα στους ασθενείς που περιμένουν.

Στο συγκεκριμένο φαρμακείο η ουρά είναι αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 90 λεπτά για να μπουν χωρίς φυσικά να είναι βέβαιοι αν υπάρχει στα ράφια το φάρμακο που θέλουν.

Κι αυτή είναι η κατάσταση στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας που εφημερεύουν.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

----------------------

Κόβουν το φαγητό για να παίρνουν φάρμακα

Περικοπές κάνουν οι Έλληνες για την υγεία τους.

Περικοπές σε φαγητό και άλλα βασικά είδη σπιτιού κάνει ένας στους τρεις Έλληνες, προκειμένου να μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του.

Ωστόσο, τέσσερις στους δέκα ασθενείς με χρόνιο ή άλλο σοβαρό νόσημα αναγκάζονται να «κόψουν» κάποια φάρμακα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η υγεία τους, ενώ ένα 8% του συνόλου διέκοψε εντελώς τη θεραπεία του.

Οι γιατροί μάλιστα εκτιμούν ότι το 17% των ασθενών τους σε χρόνια αγωγή, έχασε την ασφάλειά του μέσα στο 2013 και από αυτούς σχεδόν οι μισοί (44%) διέκοψαν την αγωγή τους, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της ΙPSOS, που παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνεδρίου των Financial Times για την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με την έρευνα, παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, όσοι ασθενείς χάνουν την ασφάλειά τους πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για να συνεχίσουν την αγωγή τους. Αυτό απάντησε το 71% των ιατρών που πήραν μέρος στην έρευνα.

Στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε των μεταρρυθμίσεων στην υγεία, αναφέροντας ότι αυτές ήταν μονόδρομος για μια χώρα που θέλει να παραμείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Αθανασάκης από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, αναφερόμενος σε συγκεντρωτικά δεδομένα από το 2002-2013 σε σύνολο 15.000 ερωτηματολογίων, που επεξεργάστηκε η ΕΣΔΥ, αποδεικνύουν ότι τα άτομα με καλή υγεία μειώνονται κάθετα στο παραπάνω διάστημα, ενώ υπάρχει σαφής σχέση του μειούμενου ΑΕΠ με την επιδείνωση της υγείας των πολιτών στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.