Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Παραιτήθηκε ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έκφραση διαμαρτυρίας» η αποχώρηση από την επιτροπή για τους αγνοούμενους.

Έκφραση διαμαρτυρίας για τα κακώς έχοντα σε σχέση με το θέμα της διερεύνησης και εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, χαρακτηρίζει ο Θεόφιλος Θεοφίλου την παραίτηση του από τη θέση του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ.)

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λευκωσία, ο κ. Θεοφίλου, πρέσβης επί τιμή, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι τους λόγους της παραίτησης του αναλύει σε πολυσέλιδη έκθεση προς τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Ωστόσο, σημειώνει ότι, λόγω της αυστηρής εμπιστευτικότητας που διέπει της εργασίες της ΔΕΑ, δεν του επιτρέπεται να δημοσιοποιήσει τους περισσότερους και πιο σοβαρούς από αυτούς τους λόγους.

Στην δήλωση του, ο κ. Θεοφίλου αναφέρει ότι δεν υπήρξε ικανοποίηση αιτημάτων του για βελτίωση της λειτουργίας του γραφείου του, αύξηση της απόδοσης και παραγωγικότητας των λειτουργών και επιτάχυνση του έργου της ΔΕΑ, σημειώνοντας: «Όλα τα αιτήματα μου απορρίφθηκαν και μάλιστα, το πιο σημαντικό, με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο».

Αναφέρεται, επίσης, στην προϋπόθεση για αλλαγή δεδομένων, διαδικασιών, πρακτικών και καταστάσεων που αφορούν τη λειτουργία και την αποστολή της ΔΕΑ, που είναι η διερεύνηση και η εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, χωρίς οποιανδήποτε άλλη καθυστέρηση, καθώς και για «πολιτική βούληση και ειλικρινή διάθεση από όσα μέρη έχουν ευθύνη και εμπλέκονται στην ανθρωπιστική υπόθεση της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, είτε μετέχουν στη ΔΕΑ είτε όχι».

Ο κ. Θεοφίλου αναφέρει ότι άλλη προϋπόθεση ήταν η «δυνατότητα και προοπτική επιτυχούς ολοκλήρωσης του έργου της ΔΕΑ, μέσα σε αποδεκτό από τους συγγενείς χρονικό διάστημα». Καταγγέλλει, επίσης, ότι «κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας τη ΔΕΑ για προώθηση πολιτικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.