Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Επιστήμονες αποκρυπτογραφούν τα κιλά της εμμηνόπαυσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει νέα έρευνα για το ενδοκοιλιακό αυτό λίπος
.
Δεν είναι λίγες η γυναίκες που μπαίνοντας στην κλιμακτήριο και ακόμη περισσότερο στην εμμηνόπαυση διαπιστώνουν ότι ακόμη και το τελευταίο γραμμάριο που θα πάρουν στο σώμα τους αποθηκεύεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, κάτι που δεν είχαν συνηθίσει μέχρι τότε.

Το ενδοκοιλιακό αυτό λίπος είναι σαφέστατα πιο επικίνδυνο και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών προβλημάτων κ.α. στις γυναίκες.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes δείχνει ότι η τάση για αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς σε αυτή την ηλιακή περίοδο μίας γυναίκας, σχετίζεται με την επίδραση πρωτεϊνών και ενζύμων, λόγω χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων.

Φαίνεται ότι αυτές οι πρωτεΐνες και αυτά τα ένζυμα είναι πιο δραστήρια μετά την εμμηνόπαυση και αυξάνουν την ικανότητα μιας γυναίκας να αποθηκεύει λίπος, ιδιαιτέρως στην ενδοκοιλιακή περιοχή, μειώνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα κινητοποίησής του.

Η έρευνα αυτή ενδεχομένως να ξεκλειδώνει τη διαδικασία που ενοχοποιείται για την απότομη αύξηση βάρους αλλά και κοιλιακού λίπους μιας γυναίκας κατά την εμμηνόπαυση.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.