Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Γιατί δεν πρέπει να μοιράζεστε τα ακουστικά σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ακουστικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις, στην αναψυχή, ακόμα και στη δουλειά τους για να δίνουν ρυθμό στις δραστηριότητές τους.

Ωστόσο μία αμερικανίδα ειδικός πιστεύει ότι η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την υγεία των αυτών.

«Στα ακουστικά είναι σύνηθες να συσσωρεύεται κυψελίδα (κερί) η οποία δρα ως φραγμός, που παγιδεύει τα υποκείμενα βακτήρια και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται», δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Buzzfeed η δρ Κέλι Ρέινολντς, αναπληρώτρια καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ πιο συχνό στα ακουστικά που στερεώνονται στο εσωτερικό του αυτιού, δηλαδή στα ενδοωτικά ακουστικά ή «ψείρες», όπως είθισται να αποκαλούνται.

Επιπλέον, τα ακουστικά «παγιδεύουν» θερμό και υγρό αέρα στον ακουστικό πόρο, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό και των βακτηρίων που εκ φύσεως υπάρχουν μέσα στο αυτί και ευνοώντας την εμφάνιση ωτίτιδας.

Τον κίνδυνο αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο η συνήθεια πολλών ανθρώπων να μοιράζονται τα ακουστικά τους. «Η τακτική αυτή διπλασιάζει τη μικροβιακή χλωρίδα στα αυτιά και τα εκθέτει σε νέα βακτήρια», λέει η δρ Ρέινολντς.

Αυτό όχι μόνο μπορεί να έχει ως επακόλουθο αύξηση του κινδύνου εμφάνισης μέσης και εξωτερικής ωτίτιδας, αλλά και προβλημάτων στο δέρμα όπως τα σπυράκια, τα «μπιμπίκια», οι μυκητιάσεις και οι δερματικές μολύνσεις, προσθέτει.

Ποια είναι η λύση; Να καθαρίζεται καθημερινά τα ακουστικά σας με μία μπατονέτα βουτηγμένη σε απολυμαντικό, συνιστά. Πριν από τον καθαρισμό, να αφαιρείτε σχολαστικά το «κερί» για να φθάνει παντού το απολυμαντικό.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.