Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε ο 8ος Ολύμπιος Δρόμος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από τη Νεμέα και κατέληξαν στην αρχαία Ολυμπία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας ο 8ος Ολύμπιος Δρόμος που οργάνωσε ο διεθνής σύλλογος αγώνων υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τους δήμους Νεμέας, Άργους - Μυκηνών, Τρίπολης, Γορτυνίας και Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε παρουσία πλήθους κόσμου από το αρχαίο στάδιο Νεμέας το μεσημέρι και οι αθλητές διανύοντας διαδρομή 180 χιλιομέτρων μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς και εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον τερμάτισαν στο στάδιο της αρχαίας Ολυμπίας.

Νικητής του 8ου Ολύμπιου δρόμου είναι ο Ιταλός Marco Bonfiglio με χρόνο 17 ώρες 27 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο Έλληνας Παύλος Μαυρογιάννης με χρόνο 21 ώρες 48 λεπτά και 07 δευτερόλεπτα και τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Theupaut Maurice, με χρόνο 22 ώρες 00 λεπτά και 08 δεύτερα.

Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Sandra Lundqvist από τη Σουηδία, με χρόνο 23 ώρες 28 λεπτά και 01 δευτερόλεπτα και τις άλλες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Ελληνίδες, Αμαλία Ματθαίου διανύοντας την απόσταση με χρόνο 25 ώρες 32 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και η Γεωργία Μήτσιου με χρόνο 26 ώρες 35 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τερμάτισαν στην αρχαία Ολυμπία 88 αθλητές και αθλήτριες μέσα στο χρόνο των 28 ωρών χωρίς διακοπή από την εκκίνηση.

Επισημαίνεται ότι ο Ολύμπιος Δρόμος συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει χαρακτηριστεί από Έλληνες και ξένους αθλητές, ως κορυφαίος στην κατηγορία του, έχοντας και την επίσημη στήριξη και αναγνώριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.