Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Στους δρόμους οι Κροάτες για τις αμβλώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράλληλες διαδηλώσεις υπέρ και κατά.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Κροάτη πρωθυπουργού, διαδήλωσαν σήμερα στο Ζάγκρεμπ εναντίον των αμβλώσεων, ενώ εκατοντάδες άλλοι έκαναν αντιδιαδήλωση που οργανώθηκε από ενώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες φοβούνται ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το δικαίωμα.

Η πρώτη «Πορεία για τη Ζωή», με στόχο «να υπενθυμίσει την απαράγραπτη αξιοπρέπεια της ζωής, από τη σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο», οργανώθηκε από συντηρητικές και καθολικές ενώσεις και συγκέντρωσε 7.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία. «Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να υποστηρίξει αυτή την Πορεία για τη Ζωή», δήλωσε η Σάνια Ορέσκοβιτς, σύζυγος του πρωθυπουργού Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, σύμφωνα με το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο N1.

Όχι μακριά από την πορεία αυτή, η αντιδιαδήλωση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εθελούσια διακοπή της κύησης συγκέντρωσε περίπου 300 ανθρώπους πίσω από ένα πανό για την «υπεράσπιση του δικαιώματος στην επιλογή».

Η πορεία των διαδηλωτών κατά των αμβλώσεων έχει «μοναδικό στόχο να υποβαθμίσει τα δικαιώματα της γυναίκας», τόνισε η Μπογιάνα Γκένοφ του Δικτύου Γυναικών της Κροατίας, εκτιμώντας ότι ο νόμος που διέπει τις αμβλώσεις είναι καλός και πρέπει να προστατευθεί.

Η νομοθεσία που υφίσταται από το 1978, όταν η Κροατία αποτελούσε τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, επιτρέπει την άμβλωση σε εγκύους μέχρι δέκα εβδομάδων. Σχεδόν το 90% των 4,2 εκατομμυρίων Κροατών είναι καθολικοί. Οι ενώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζουν φόβους ότι ο νόμος θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, μετά την άνοδο τον Ιανουάριο στην εξουσία μιας συντηρητικής κυβέρνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.