Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κομοτηνή: Κατάβαση με κανό του ποταμού Νέστου από Άτομα με Αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αθλητές με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες και την Κομοτηνή, ακολουθώντας με κανό το ρου των νερών του Νέστου, διένυσαν μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων, συμμετέχοντας δυναμικά στο «Riverwalk 2013», που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι «Περπατώ» και «Ηρόδικος» της Κομοτηνής.

Οι αθλητές μίλησαν για το υπέροχο τοπίο και την μαγευτική εμπειρία που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, στην κατάβασή τους αυτή προς τις εκβολές του ποταμού Νέστου, στο Θρακικό Πέλαγος, ακριβώς απέναντι από τη Θάσο.

Το έργο των αθλητών με αναπηρία υποστηρίχτηκε από εθελοντές των δύο Συλλόγων, που κατάφεραν να πρωτοπορήσουν πανελλαδικά, βγάζοντας εις πέρας μια τόσο φιλόδοξη πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας.


Στο «Riverwalk 2013», συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι αθλητές Α.μεΑ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μιχάλης Ραγκούσης, Νικόλαος Σαπρανίδης (μέλη «Περπατώ» - «Ηρόδικου»), Αντώνης Σαπουντζόγλου και Αντώνης Κυμούνδρης, από τη Θεσσαλονίκη (πρόεδρος ΑΣ «Μέγας Αλεξάνδρος» - Παραολυμπιονίκης), Παναγιώτης Σαουλίδης και Γιώργος Παπαδόπουλος (μέλη του ΑΣ «ΙΡΙΣ Καβάλας»), Μάριος Καπούλας, από τις Σέρρες κ.ά.

Η πρώτη διοργάνωση του «Riverwalk» έγινε με κλειστό αριθμό ατόμων, ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος και να έχουν οι διοργανωτές μετρήσιμα αποτελέσματα για την καλύτερη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Συμμετείχαν άτομα με διαφορετικές αναπηρίες, για να διαπιστώσουν οι υπεύθυνοι πως λειτουργούν σωστά και τι υποστήριξη χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία μέσα στο κανό.

Ο επόμενος στόχος των διοργανωτών είναι η κατάβαση του ποταμού Νέστου να επαναληφθεί και να καθιερωθεί ως θεσμός τα επόμενα χρόνια, με μεγαλύτερου μήκους διαδρομή και με περισσότερες συμμετοχές από όλη την ελληνική επικράτεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.