Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

10 τρόποι να χάσεις κιλά στις διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται για να βελτιώσετε την εμφάνιση του σώματός σας και, γιατί όχι, να απαλλαγείτε από μερικά περιττά κιλά. Η βρετανίδα γυμνάστρια Πέτα Μπι, συνεργάτης της εφημερίδας «Τάιμς» του Λονδίνου, έχει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να κάψουν περισσότερες θερμίδες στις διακοπές τους.

1. Να παίζετε μπιτς βόλεϊ. Ένα παιχνίδι διαρκείας 75 λεπτών (με άφθονα άλματα, πλάγιες αποκρούσεις και «βουτιές» για να κτυπηθεί η μπάλλα) αρκεί για να κάψετε έως 420 θερμίδες.

2. Περπατήστε στο νερό. Ουσιαστικά είναι η νέα «τρέλα» στις παραλίες της Καλιφόρνια, όπου οι λουόμενοι σπεύδουν να περπατούν όση περισσότερη ώρα μπορούν, με το νερό να φτάνει μέχρι στην μέση τους. Αν καταφέρετε να περπατήσετε επί μισή ώρα, θα έχετε κάψει 240 θερμίδες.

3. Παίξτε φρίσμπι. Σε μία ώρα μπορεί να κάψετε έως 230 θερμίδες, αναλόγως με το πόσο ακριβείς είναι οι ρίψεις του συμπαίκτη σας. Όσο περισσότερο σας αναγκάζει να τρέχετε γύρω-γύρω για να πιάσετε το φρίσμπι, τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε.

4. Νοικιάστε ένα ποδήλατο θαλάσσης. Καθώς θα κάνετε πεντάλ για να απολαύσετε τις χάρες της ακτής, θα καίτε έως 280 θερμίδες την ώρα - όσες περίπου θα καίγατε στο γυμναστήριο, ασκούμενοι στο στατικό ποδήλατο.

5. Χορέψτε όλη νύκτα. Πηγαίνετε στο τοπικό κλαμπ, χορέψτε με την ψυχή σας επί ένα δίωρο και θα έχετε απαλλαγεί από 520 θερμίδες - χώρια που θα έχετε εκτονωθεί και θα έχετε διασκεδάσει όσο δεν φαντάζεστε (για παν ενδεχόμενο... γρίπης, όμως, φροντίστε να είναι ανοικτό).

6. Γράψτε κάρτες. Μπορεί να μην φαντάζει ιδιαίτερα δραστήριος τρόπος για να κάψει κανείς θερμίδες, αλλά η αλήθεια είναι πως αν γράφετε επί μία ώρα κάρτες για τους φίλους σας θα κάψετε 100 θερμίδες!

7. Κτίστε παλάτια στην άμμο. Μετά από μισή ώρα σκάψιμο και κτίσιμο, θα έχετε κάψει 150 θερμίδες.

8. Βάλτε αντηλιακό. Αν τρίβετε το δέρμα σας (ή το δέρμα των δικών σας) με αντηλιακό επί δύο λεπτά, θα καίτε 80 θερμίδες - συνεπώς, αν επαναλάβετε τις επαλλείψεις πέντε φορές την ημέρα, θα καίτε συνολικά 400 θερμίδες! Απαραίτητη προϋπόθεση: να τρίβεστε με αντηλιακό, όχι να... χαϊδεύεστε.

9. Ψάξτε για κοχύλια. Μισή ωρίτσα αναζήτηση στα βράχια σημαίνει 90 θερμίδες λιγότερες.

10. Παίξτε ρακέττες. Προκαλέστε το ταίρι σας για ένα παιχνίδι διαρκείας μίας ώρας και... αποχαιρετήστε 400 θερμίδες.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.