Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Σκορδάς για δάνεια, ΦΠΑ και πλειστηριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων, τους πλειστηριασμούς, για το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, στο «Πρωινό MEGA».

Ο κ. Σκορδάς δήλωσε ότι για όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, οι δόσεις θα προσδιορίζονται ανάλογα με το εισόδημα, ενώ από τα λεγόμενά του προέκυψε ότι οι τράπεζες δεν θα δεσμευτούν με νόμο για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα δάνεια.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία δίκαιη λύση και για τις δύο πλευρές στο θέμα της αναστολής πλειστηριασμών», τονίζοντας ότι «προσπαθούμε για δίκαιο τρόπο μερικής αναστολής των πλειστηριασμών από το 2014».

Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι «η διαρκής ανανέωση της αναστολής των πλειστηριασμών έχει δημιουργήσει μία υποτιμητική κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων, γιατί, όπως είπε, συσσωρεύονται ακίνητα, τα οποία κάποιοι πονηροί περιμένουν πότε θα βγουν σε προσφορά, για να τα αγοράσουν φθηνά».

«Δεν πρόκειται να πάμε σε μία πλήρη αποδέσμευση αυτών των ακινήτων από την 01/01/2014, επισημαίνοντας ότι: «Προσπαθούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους να βρούμε εναλλακτικές λύσεις στο θέμα της εκτόνωσης αυτής της συσσώρευσης ακινήτων».

Σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Σκορδάς δήλωσε ότι η μείωση του αποτελεί κίνητρο νομιμότητας.

Δείτε τα βίντεο από το MEGA:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.