Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Στο στόχαστρο οι 200.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελεύθεροι επαγγελματίες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων πιστώθηκαν ποσά άνω των 200.000 ευρώ και νομικά πρόσωπα με καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών που υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ έχουν τεθεί στο στόχαστρο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζητεί από τις τράπεζες να διαβιβάσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναλυτικά στοιχεία για τους συγκεκριμένους πελάτες, οι οποίοι εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

Με βάση τα στοιχεία που θα αποστείλουν τα πιστωτικά ιδρύματα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις και έλεγχο στις φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να εντοπισθούν περιπτώσεις κρυφών εισοδημάτων, απόκρυψης τεκμηρίων διαβίωσης και αδήλωτες αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας (π.χ. ακίνητα, σκάφη αναψυχής, πολυτελή αυτοκίνητα).

Όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία που αφορούν το έτος 2011 έως τις 30 Οκτωβρίου 2013, ενώ για το έτος 2012 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Για τα επόμενα έτη, η διαβίβαση των στοιχείων θα γίνεται έως τις 30 Απριλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.