Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις συναυλίες κρατούν αμείωτη την καλοκαιρινή διάθεση.

Πρωταγωνίστησε με τις μουσικές του εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι στην πόλη και φιλοξένησε 15 συναυλίες, που παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου. Το ραντεβού με τη μουσική στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο με τρεις ακόμη συναυλίες που κρατούν αμείωτη την καλοκαιρινή διάθεση.

Ο μήνας ανοίγει με ένα live των Ιμάμ Μπαϊλντί που θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα «αλλιώς» (6/9), συνεχίζεται με τη συναυλία με πρωταγωνιστή την κιθάρα με το μουσικό σύνολο Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν(7/9) και κλείνει με το σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους, αλλά και άλλα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του (14/9).

Η πολυταξιδεμένη φέτος παρέα των Imam Baildi (Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας) καλεί τους Αθηναίους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών, να ξαπλώσουν στο γρασίδι και να χορέψουν κάτω από τα αστέρια. Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τη δύση του ηλίου, ο Κήπος του Μεγάρου θα γεμίσει από τις αγαπημένες μουσικές αλχημείες της οκταμελούς μπάντας από την Αθήνα αλλά και κομμάτια από το πολυαναμενόμενο νέο της άλμπουμ που θα παιχτούν ζωντανά για πρώτη φορά. Τη συναυλία που θ’ ανοίξει η πιο πρόσφατη έκπληξη της ελληνικής μουσικής σκηνής Κατερίν Ντούσκα, θα πλαισιώνουν βιντεοπροβολές, γεμάτες χρώμα και εικόνες από την παλιά Αθήνα.

Την επόμενη μέρα (7 Σεπτεμβρίου), δεκαπέντε σπουδαίοι κιθαριστές, το Σύνολο «Κίθαρις» με τον μουσικό και καλλιτεχνικό τους διευθυντή, Ιάκωβο Κολανιάν, θα πάρουν τη σκυτάλη και θα παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι στο κόσμο: από την αναγέννηση και το ελισαβετιανό Λονδίνο του Άντονι Χόλμπορν (3 κομμάτια) στο κλασικό μπαρόκ του Αντόνιο Βιβάλντι και την περίφημη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Μότσαρτ, μεταγραμμένα φυσικά για σύνολο κιθάρας, στην Ελλάδα του Μάνου Χατζιδάκι (Η μικρή Ραλλού, Τα παιδιά κάτω στον κάμπο και Η μπαλάντα του Ούρι) και του σύγχρονου Κώστα Γρηγορέα με το έργο Delos γραμμένο ειδικά για το «Κίθαρις» και τελευταίους σταθμούς τη Βενεζουέλα του συνθέτη και κιθαριστή Αλφόνσο Μοντές (El Morichal) και την Αργεντινή του Άστορ Πιατσόλα (Liber Tango).

Διακεκριμένοι σολίστ, όπως ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, ο Ιάκωβος Κολανιάν στην κιθάρα, ο Δημήτρης Παππάς στην κιθάρα και η Αμαλία Τάτση στο τραγούδι συμπράττουν με το Σύνολο για την ερμηνεία των έργων

Μια εβδομάδα μετά (14 Σεπτεμβρίου), ο Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου, για να παρουσιάσει μια νέα προσέγγιση του έργου του «Η Εκδίκηση της Γυφτιάς», έργο σταθμό στην ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική αυτή συνάντηση, το δικό τους χρώμα θα προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χρόνο, αλλά και κάποια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ σε συναυλίες.

Στη σκηνή του Κήπου θα βρίσκεται ο Νίκος Ξυδάκης με επταμελή ορχήστρα και την ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνη της κρητικής λύρας Γεωργία Νταγάκη για να παρουσιάσουν την «Εκδίκηση» σε μια νέα προσέγγιση, που σκοπό έχει να προβάλει «την αμεσότητα, τον αιρετικό χαρακτήρα και την αυθεντικότητα των τραγουδιών».

Μαζί τους, μια ομάδα ανήσυχων νέων δημιουργών – ο Γιώργης Χριστοδούλου, ένας κοσμοπολίτης της pop που τα δύο τελευταία χρόνια ζει στη Βαρκελώνη, ο Ηλίας Βαμβακούσης, ένας σύγχρονος τροβαδούρος της πόλης και η ελληνική indie, electronica, pop μπάντα, Pop Eye . Τη συναυλία επιμελείται σκηνοθετικά ο Αντώνης Μποσκοϊτης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.