Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Καταδίκη σε θάνατο για το βιασμό ανήλικης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένοχος κρίθηκε ένας 57χρονος Ινδός από δικαστήριο του Άμπου Ντάμπι.
Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας 57χρονος Ινδός για το βιασμό μιας 7χρονης μαθήτριας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε σχολείο του Άμπου Ντάμπι.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το βιασμό της μικρής Σάρα στο κυλικείο του σχολείου στο οποίο αυτός εργαζόταν, όπως και για το ότι είχε απειλήσει να τη σκοτώσει αν το αποκάλυπτε, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογενείας της μικρής, Χουσέιν αλ Τζαζίρι.

«Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από εφετείο και στη συνέχεια από το ακυρωτικό δικαστήριο για να εφαρμοστεί, έχει στόχο να ξαναδώσει την ελπίδα στο θύμα και στην οικογένειά του για την απόδοση δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος κάλεσε τους γονείς παιδιών που έχουν πέσει θύμα βιασμού να καταγγέλλουν το έγκλημα αυτό.

Το Φεβρουάριο του 2011 εκτελέστηκε ένας πολίτης των ΗΑΕ που είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό και τον φόνο ενός τετράχρονου παιδιού πακιστανικής υπηκοότητας σε τέμενος του Ντουμπάι.

Η εκτέλεσή του ήταν η πρώτη ενός θανατοποινίτη εδώ και περίπου δέκα χρόνια στο εμιράτο.

Εκτελέσεις γίνονται σπάνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μολονότι η νομοθεσία προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής, αυτή συχνά μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.