Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Διακοπές για 110.000 δικαιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Οι επιταγές που θα δοθούν στους δικαιούχους καλύπτουν το κόστος για εξαήμερες διακοπές -πέντε διανυκτερεύσεις- 110.000 ατόμων στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιουλίου 2014.

Το κονδύλι για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έχει ύψος 10 εκατομμύρια ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενων ετών. Το 2011, για παράδειγμα, είχαν εκδοθεί 570.000 δελτία και το κονδύλι έφτασε τα 63 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που θα επιλεγούν με σύστημα μοριοδότησης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μέχρι το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και μέχρι τις 2 μ.μ. της 10ης Σεπτεμβρίου, οι δικαιούχοι οφείλουν να πάνε στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης του τόπου κατοικίας τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης καθώς και για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, άνεργοι οι οποίοι έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες -50 ημερήσια επιδόματα- και άνεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Τα κριτήρια

Κριτήρια επιλογής θα είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος ανεργίας, ο αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία, ενώ διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αιτήσεις καλούνται να υποβάλουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων με σήμα του ΕΟΤ που επιθυμούν να διαθέσουν δωμάτια για το πρόγραμμα.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθούν το ΚΠΑ της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την πρόσβασή τους στο σύστημα. Στη συνέχεια θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ως «επιστέγασμα των προσπαθειών να επανεκκινήσουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μετά τις αλλαγές που έγιναν και τη μεταφορά στον ΟΑΕΔ» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την προκήρυξη του προγράμματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.