Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Απογραφή-μαμούθ για 4 εκατ. ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απογραφή-"γίγας" έρχεται από τον Σεπτέμβριο για 4 εκατομμύρια έμμεσα ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Όσοι δεν εμφανιστούν ή δεν πιστοποιηθούν ως τα πραγματικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν ως έμμεσα μέλη τις παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ και περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ, θα πάψουν να θεωρούνται ως δικαιούχοι των εν λόγω παροχών και οι μεν παροχές σε χρήμα θα διακοπούν άμεσα οι δε παροχές ασθένειας θα καλύπτονται από την τσέπη τους!

Μάλιστα υπάρχουν και σκέψεις για να θεσπιστεί ειδική εισφορά που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους από έναν αριθμό έμμεσων μελών κια άνω που αναγράφονται στο βιβλιάριό τους.

Με τον τρόπο αυτό το ΙΚΑ επιδιώκει να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες Υγείας που πληρώνει για τα έμμεσα μέλη τα οποία καλύπτονται από τα βιβλιάρια ασθενείας και τις εισφορές των άμεσα ασφαλισμένων του και κατ΄ επέκταση θα μειωθούν και οι δαπάνες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και θα κλείσει η μαύρη τρύπα που εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1,3 δισ. ευρώ! Τη μεγάλη απογραφή επιβεβαίωσε μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο" ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, λέγοντας ότι θα προτείνει στο υπουργεό Εργασίας να γίνει ανάλογη απογραφή των έμμεσα ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.