Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Οχτώ νεκρά νεογνά σε νοσοκομείο της Ουγγαρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δύο εβδομάδες θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Εντολή να διεξαχθεί έρευνα για το θάνατο οχτώ πρόωρων νεογνών, σε διάστημα πέντε ημερών, σε νοσοκομείο της πόλης Μίσκολτς της βορειοανατολικής Ουγγαρίας έδωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο υπουργός Υγείας της Ουγγαρίας Μίκλος Σότσκα δήλωσε ότι εκτός από τη διεξαγωγή έρευνας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν ό,τι μπορούν για να εξακριβώσουν τα αίτια των θανάτων των βρεφών αυτών που είχαν γεννηθεί πρόωρα. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα βρέφη πέθαναν στο διάστημα από τις 5 ως τις 10 Αυγούστου.

«Διεξάγονται έρευνες για το ενδεχόμενο μόλυνσης», τόνισε ο υπουργός σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η εξειδικευμένη πτέρυγα του νοσοκομείου Borsod-Abauj-Zemplen που φροντίζει εκατοντάδες βρέφη τα οποία γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσοστό θνησιμότητας των πρόωρων νεογνών στο νοσοκομείο αυτό μειώθηκε σε περίπου 30 το χρόνο από περίπου 50 το χρόνο κατά τα τελευταία δυο χρόνια. Ο Σότσκα πρόσθεσε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά σε δυο εβδομάδες.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σήμερα ότι διεξάγεται ποινική έρευνα, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.