Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

«Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκάρουν ακόμα περισσότερο οι λεπτομέρειες της νέας τραγωδίας στην Ηλεία. Η μάνα που γέννησε και μαζί με τη μητέρα της, πέταξαν το μόλις λίγων λεπτών βρέφος της στη χωματερή, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος. Ο φόβος για την αντίδραση του πατέρα της και η κοινωνική κατακραυγή από την πλευρά των ομοεθνών τους, οδήγησε τις δύο γυναίκες στο έγκλημα αυτό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Α.Τ. Λεχαινών.

Οι Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν την ταυτότητα της μάνας του βρέφους που βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρό μέσα στη χωματερή των Λεχαινών από ρακοσυλλέκτες, ακολούθησαν την αντίστροφή πορεία. Αναζήτησαν και βρήκαν το απορριμματοφόρο που άδειασε το περιεχόμενό του στο συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια το δρομολόγιο που αυτό ακολούθησε.

Έτσι οι αστυνομικοί, έφτασαν στο Νιοχώρι Κυλλήνης και στην ευρύτερη περιοχή. Άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με μια γυναίκα που ήταν σε ενδιαφέρουσα και την είχαν δει κάτοικοι στην περιοχή. Οι πληροφορίες οδήγησαν σε μια οικογένεια αλλοδαπών που είχε μετακομίσει από την Κρήτη στο Νιοχώρι πριν δύο μήνες. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν φτάνοντας στο σπίτι πως η 20χρονη μάνα του βρέφους παρουσίαζε πρόβλημα στο περπάτημα και έχανε τα βήματα της.

Δικαιολόγησε αυτή την κατάσταση λέγοντας πως είχε επιβαρυνθεί από τις δουλειές στα χωράφια, μια δικαιολογία που δεν έπεισε τους αστυνομικούς. Τόσο η 20χρονη μάνα του βρέφους, όσο και η 44χρονη μητέρα της αρνήθηκαν την πρώτη στιγμή το όχι η 20χρονη ήταν έγκυος.

Η 20χρονη μιλώντας στους αστυνομικούς άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και γρήγορα οι τύψεις για αυτό το απάνθρωπο που φέρεται να είχε πράξει την «έπνιγαν». Έτσι δεν άργησε να περιγράψει τα όσα είχαν συμβεί. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ξύπνησε νοιώθοντας πόνους στην κοιλιά της. Φώναξε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είχε φύγει για τη δουλειά.

Εκείνη κατάλαβε πως η κόρη της ήταν έγκυος την ώρα που «έσπασαν τα νερά». Γέννησε μετά από λίγο στην τουαλέτα του σπιτιού και η 44χρονη μητέρα της έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο. Μάνα και κόρη αποφάσισαν μαζί να κρύψουν το ένοχο μυστικό, πετώντας το νεογέννητο σε ένα κάδο σκουπιδιών.

Φοβούμενες και οι δύο την αντίδραση του πατέρα της 20χρονης και συζύγου της 44χρονης, αλλά και την κατακραυγή των ομοεθνών τους στην τοπική κοινωνία, για το «στίγμα» της ανύπαντρης μητέρας, οδηγήθηκαν όπως υποστήριξαν σε αυτή την πράξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.