Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Θύματα απαγωγής και εκβιασμών οι Βρετανίδες που πιάστηκαν με κοκαΐνη στο Περού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καρτέλ τις απειλούσαν πως θα βλάψουν τις οικογένειές τους.

Η είδηση της σύλληψής τους προκάλεσε σοκ καθώς οι δύο νεαρές Βρετανίδες συνελήφθησαν με τουλάχιστον κοκαΐνη αξίας 1,7 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο του Περού, ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για Μαδρίτη με τελικό προορισμό τη Μαγιόρκα.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» μέσα από το αστυνομικό τμήμα Dirandro στη Λίμα, τα δύο κορίτσια υποστήριξαν πως εξαναγκάστηκαν να κάνουν τη μεταφορά των ναρκωτικών από μέλη καρτέλ της Νότιας Αμερικής που τις προειδοποίησαν πως είτε θα φέρουν σε πέρας την «αποστολή» τους είτε θα πεθάνουν.

Η 19χρονη Melissa και η 20χρονη Michaella είπαν πως μπλέχτηκαν με συμμορία του Περού αφότου τις παγίδευσε ένας Λονδρέζος στην Ίμπιζα, όπου δούλευαν σε μπαρ και κλαμπ.

Η συμμορία, όπως είπαν, είχε φάκελο με τα στοιχεία των οικογενειών τους, στη Γλασκώβη και το Μπέλφαστ, και τις απείλησε με άγρια αντίποινα αν δεν ολοκλήρωναν την «αποστολή» που τους ανέθεσαν.

Τα κορίτσια περιέγραψαν το πώς «το καλοκαίρι της ζωής τους» μετατράπηκε σε «ζωντανό εφιάλτη».

Όπως είπαν, ο Λονδρέζος στην Ίμπιζα τους έκλεψε τα διαβατήρια και τα κινητά και τις ανάγκασε να ταξιδέψουν μέχρι το Περού απειλώντας τις.

Όταν έφτασαν στη Νότια Αμερική τους έδωσαν την εντολή να μεταφέρουν την κοκαΐνη, κρυμμένη μέσα σε συσκευασίες τροφίμων, πίσω στη Μαγιόρκα.

«Δεν μας δόθηκε άλλη επιλογή», είπε η Melissa, «μας είπαν πως αν δεν κάναμε ό,τι μας έλεγαν θα μας σκότωναν. Δεν το κάναμε για τα λεφτά αλλά για να σώσουμε τις ζωές μας. Ξέρουμε πως θα μας είχαν σκοτώσει και τις δύο αν δεν το είχαμε κάνει. Σκέφτομαι ξανά και ξανά πως θα μπορούσαν να ξεφύγω από όλο αυτό αλλά κάθε φορά καταλήγω στο συμπέρασμα πως δεν είχα επιλογή.

Είχαμε και οι δύο όπλα στο κεφάλι μας να μας απειλούν».
«Είχαν πληροφορίες για τις οικογένειές μας και μας είπαν πως αν κάναμε ο,τιδήποτε ή ειδοποιούσαμε τις αρχές θα στρέφονταν εναντίον τους».

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως τα δύο κορίτσια είχαν γνωριστεί στην Ίμπιζα αλλά εκείνες είπαν πως γνωρίστηκαν μετά την «απαγωγή» τους και τη μεταφορά τους σε «ασφαλές σπίτι» της συμμορίας στη Μαγιόρκα.

Όταν έφτασαν στη Λίμα, ταξίδεψαν μέχρι το Κούσκο για να παραλάβουν την κοκαΐνη. «Μας είπαν να φερόμαστε σαν να είμαστε φίλες και να λέμε πως είμαστε φοιτήτριες που ταξιδεύουν. Μέχρι να δούμε τα ναρκωτικά δεν ξέραμε τι έπρεπε να μεταφέρουμε πίσω», είπαν.

Τα κορίτσια πέρασαν από το αεροδρόμιο του Κούσκο μεταφέροντας τα ναρκωτικά αλλά σταμάτησαν για έλεγχο στο αεροδρόμιο της Λίμας.

Αστυνομικοί σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι, εντόπισαν την κοκαΐνη.

Οι δύο Βρετανίδες κρατούνται εδώ και εννέα μέρες ενώ τις έχει ήδη επισκεφθεί μέλος του προσωπικού της Βρετανικής Πρεσβείας στη Λίμα, που τους εξήγησε, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως η μοίρα τους είναι πλέον στα χέρια των περουβιανών αρχών.


Θύματα απαγωγής και εκβιασμών οι Βρετανίδες που πιάστηκαν με κοκαΐνη στο Περού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.