Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Διάσημος σκηνοθέτης βίαζε την κόρη του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήθελε να κάνει παιδιά μαζί της για να δημιουργήσει μια «αγνή γραμμή αίματος».

Η Aziza Kibibi ήταν μόλις οκτώ ετών όταν ο πατέρας της –βραβευμένος σκηνοθέτης βίντεο κλιπ από το MTV- άρχισε να τη βιάζει.

Ο Aswad Ayinde συνέχισε τα «μαθήματα» στην κόρη του για το «πώς να είναι γυναίκα». Έκανε πέντε παιδιά μαζί της, γιατί ήθελε να δημιουργήσει μια «αγνή» γραμμή αίματος.

Ο Ayinde, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως Charles McGill κερδίζοντας βραβείο για τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ του διάσημου τραγουδιού των Fugees' «Killing Me Softly», καταδικάστηκε στις 26 Ιουλίου σε 50 χρόνια φυλάκιση, βάζοντας ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του η Aziza.



Η 35χρονη σήμερα Aziza, που έχει παντρευτεί και εργάζεται στο δικό της αρτοποιείο, μίλησε για τα εφιαλτικά παιδικά χρόνια που πέρασε για πρώτη φορά στο NJ.com.



Σύμφωνα με την ίδια η παιδική της ηλικία τα πρώτα χρόνια ήταν φυσιολογική. Ζούσε με τους γονείς της σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Paterson του New Jersey, ενώ στον κάτω όροφο ζούσαν οι παππούδες της, η καταγωγή των οποίων ήταν από τη Τζαμάικα.

Δεν πήγαινε στο σχολείο, γιατί οι γονείς της τής έφερναν δάσκαλο στο σπίτι, όμως μπορούσε να παίζει με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς. Όταν η οικογένεια απέκτησε οκτώ παιδιά, μετακόμισαν σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο.

Όταν άρχισε να μεγαλώνει λίγο και να αλλάζει το σώμα της, ο πατέρας της άρχισε να τής δείχνει περισσότερη «προσοχή».

«Μου έλεγε ότι ήμουν μοναδική. Αρχικά ήθελε να μου δείξει πώς να είμαι γυναίκα. Όταν όμως άρχισε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί μου, με τον καιρό γινόταν όλο και πιο βίαιος. Όταν αντιστεκόμουν, με χτυπούσε και με απειλούσε» εξομολογήθηκε.

Ο πατέρας της άρχισε να αλλάζει και να γίνεται πιο εξουσιαστικός σε όλη την οικογένεια. Τούς πήρε από το κτίριο που έμεναν οι παππούδες τους και μετακόμισαν σε ένα άλλο σπίτι στην περιοχή Eatontown. Επέτρεπε στα παιδιά του να βλέπουν πολύ λίγη ώρα τηλεόραση και τίποτα που να απεικονίζει μια «παραδοσιακή, οικογενειακή ζωή».
Δεν επέτρεπε ακόμη τη σύγχρονη ιατρική στο σπίτι και μάλιστα είχε πει στη σύζυγό του ότι οι επαφές που είχε με την κόρη του ήταν… «θεραπεία για το έκζεμα».

Δεν είχε σεξουαλικές επαφές όμως μόνο με την κόρη του. Είχε και μια ερωμένη, μια δικηγόρο από το Μανχάταν, με την οποία είχε επίσης αποκτήσει ακόμη δύο παιδιά, ενώ βίαζε και μία ακόμη από τις αδερφές της Aziza.
Αυτοαποκαλούνταν πολυγαμικός και «προφήτης». Επέτρεπε στην οικογένεια του να προσεύχεται, αλλά μόνο μέσα από αυτόν.



«Έλεγε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου και ότι εκείνος και οι απόγονοί του ότι ήταν οι εκλεκτοί» είχε καταθέσει η πρώην σύζυγός του Beverly Ayinde το 2010 σε προδικαστική ακρόαση, προσθέτοντας ότι ο Aswad ήθελε να δημιουργήσει «μια καθαρή γραμμή αίματος» κάνοντας παιδιά… με τα παιδιά του!

Όταν η Aziza έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, το οποίο βγήκε υγιές, ο Aswad το θεώρησε «απόδειξη» της θεωρίας του και συνέχιζε να βιάζει το κορίτσι για να την αφήνει έγκυο.

Τα υπόλοιπα παιδιά τους όμως δεν ήταν τόσο «τυχερά», συνεχίζει το δημοσίευμα. Δύο κοριτσάκια διαγνώστηκαν με φαινυλκετονουρία, μια σπάνια μεταβολική διαταραχή, η οποία μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη και επιληπτικές κρίσεις.



H Aziza σήμερα. Στο βάθος είναι μια φωτογραφία με την κόρη της, η οποία πέθανε από επιπλοκές στην υγεία της που οφείλονται στην αιμομιξία

Η Dr. Anna Haroutunian, ειδική στη συγκεκριμένη ασθένεια που έχει εξετάσει τα παιδιά της Aziza, δήλωσε ότι η ασθένεια οφείλεται στην αιμομιξία.

Με τα χρόνια η Aziza άρχισε να έχει εμμονές με το να ξεφύγει. Προτιμούσε να κοιμάται, γιατί τα όνειρά της ήταν καλύτερα από την πραγματική της ζωή.

«Ονειρευόμουν ότι το έσκαγα και ότι έπαιρνα μαζί μου όλα μου τα αδέρφια» είπε ακόμη.

Μια μέρα ένας από τους γιους της αρρώστησε. Αρχικά φοβόταν, αλλά τελικά αποφάσισε να τον πάει στο νοσοκομείο, μιας και ο πατέρας της είχε πάει σε επαγγελματικό ραντεβού στην πόλη.

Οι γιατροί παρατήρησαν ότι δε μπορούσε να επικοινωνήσει καλά μαζί τους και φώναξαν κοινωνική λειτουργό. Όταν επέστρεψε ο πατέρας της, εξαγριωμένος ζήτησε να βγει ο γιος του από το νοσοκομείο, όμως επενέβησαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Μετά από αυτό το περιστατικό η Aziza, η μητέρα της και οι αδερφές της μεταφέρθηκαν σε άλλο σπίτι. Αφού υποβλήθηκε σε διάφορα τεστ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τής επετράπη να πάρει και τα παιδιά της μαζί της.

«Η ίδια ήταν εξαιρετική μητέρα. Τα πρόσεχε πολύ και ήταν πολύ υπομονετική. Για ένα μικρό κορίτσι που είχε περάσει τόσο, ήταν καταπληκτική» είπε η γιατρός Haroutunian.

Η Aziza και μία αδερφή της αποφάσισαν να καταγγείλουν τον πατέρα τους, πράγμα που καθυστερούσαν τόσα χρόνια, από το φόβο ότι θα επηρεάζονταν τα παιδιά.

Η ίδια, καταλήγει το δημοσίευμα, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να βοηθήσει όσους έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο.

«Η εμπειρία μου με έκανε πιο δυνατή. Ό,τι δε μάς σκοτώνει, μάς κάνει πιο δυνατούς» είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.