Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τέσσερις χιλιάδες πιστοποιητικά ελληνομάθειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν Μάιο και Οκτώβριο.

Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων και διαπολιτισμικών συλλόγων μεταναστών καθώς και δεκάδων μεταναστών πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, εκδήλωση με θέμα «Εξετάσεις ελληνομάθειας και οι διατάξεις που αφορούν στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος», στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αρμόδιος και για την διεξαγωγή των εξετάσεων Ελληνομάθειας, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα προγράμματα ελληνομάθειας που εκπονεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βοηθούν τους μετανάστες που συμμετέχουν σε αυτά, μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, να ενταχθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, όπως ανέφερε, τους προσφέρονται γνώσεις για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός που τους βοηθά να αγαπήσουν και να σέβονται τη χώρα μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε ότι από το 2008 οπότε και πραγματοποιούνται οι εξετάσεις ελληνομάθειας, έχουν λάβει τα σχετικά πιστοποιητικά 4.000 μετανάστες και ανακοίνωσε ότι οι επόμενες εξετάσεις ελληνομάθειας θα διεξαχθούν, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2014.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκπόνηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας απένειμε τα πιστοποιητικά ελληνομάθειας σε επιτυχόντες υπηκόους τρίτων χωρών των εξετάσεων που διεξήχθησαν στις 23 Νοεμβρίου 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.