Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαταλείπουν την ασφάλιση οι Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μείωση 9,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2013.

Μειωμένη κατά 9,3% εμφανίζεται η παραγωγή ασφαλίστρων το δωδεκάμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ειδικότερα στις ασφαλίσεις ζωής η μείωση αγγίζει το 14,1%, ενώ στις ασφαλίσεις κατά ζημιών η μείωση είναι 5,5%.

Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 60 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) σύμφωνα με τα πλήρη στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς που αφορούσαν το 2012.

Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις ζωής (αντίστοιχο μερίδιο αγοράς 98,8%) και 49 στις ασφαλίσεις κατά ζημιών (μερίδιο 91,3%).

Συνολικά, η καταγεγραμμένη από την έρευνα παραγωγή ασφαλίστρων για το 2013 έφτασε τα 3,8 δισ. ευρώ και αναλύεται σε 42,8% στις ασφαλίσεις ζωής και 57,2% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.

Αξίζει να σημειωθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, η μηνιαία παραγωγή ασφαλίστρων ζωής του 2013 υπερέβη την αντίστοιχη περσινή τρεις φορές (τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο) και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η παραγωγή ασφαλίστρων έχει υπερβεί δύο φορές την αντίστοιχη περσινή (τους μήνες Φεβρουάριο και Αύγουστο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.