Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Προσοχή στο θανατηφόρο «παιχνίδι» του Neknominate

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μαρτυρίες των γονιών που είδαν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν από την διαδικτυακή «μόδα».

«Μερικές μέρες πριν, ο 15χρονος γιος μου Jake κατέγραψε σε βίντεο και ανέβασε στο διαδίκτυο, την μίξη αλκοολούχων που κατανάλωσε... μέσα από την μπότα του»!

Αυτή είναι η μαρτυρία του έκπληκτου πατέρα Brian Viner, με τα... ανδραγαθήματα του γιου του που συνεχίζει λέγοντας, «όσοι είδαν το βίντεο που ανέβασε στο Facebook, τον παρατήρησαν να ανακατεύει παγωμένα φασόλια και ένα ωμό αυγό με μισό μπουκάλι βότκα και να πίνει άσπρο πάτο το "δημιούργημά" του»...

Καλωσήρθατε στον όλο και πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο κόσμο του «Neknominate» που αυτή την εβδομάδα κατέγραψε έναν ακόμα θάνατομεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτό.

Η Neknominate-μανία είναι πολύ διαδεδομένη κυρίως στην Βρετανία και στην Αυστραλία και μεταδίδεται με ταχείς ρυθμούς μέσω του Facebook, σαν επικίνδυνος ιός.

Η ιδέα στην οποία βασίζεται το «παιχνίδι» είναι απλή και πρόκειται για την καταγραφή σε βίντεο του «πρωταγωνιστή» την ώρα που πραγματοποιεί την πιο τρελή του ιδέα και αφού έχει καταναλώσει μονορούφι μια μεγάλη ποσότητα από αλκοόλ, ενώ αμέσως μετά κατονομάζει δυο φίλους του που θα πρέπει να τον ξεπεράσουν μέσα σε 48 ώρες το πολύ.

Μέσω του ίντερνετ η ταχύτητα της εικόνας είναι απίστευτη και ακόμα και «έξυπνα» άτομα πείθονται να προβούν σε βλακώδεις όσο και επικίνδυνες για την ίδια τους τη ζωή ενέργειες...

Όπως αναφέρει ο Viner, μέχρι την περασμένη εβδομάδα ούτε που είχε ακούσει τη λέξη «Neknominate» στη ζωή του και οπωσδήποτε δεν περίμενε να δει σε ρόλο πρωταγωνιστή τον ίδιο του το γιο.

Ακόμα μια μαρτυρία ενός γονέα είναι χαρακτηριστική. Η Nikki Hunter βρήκε έντρομη τον γιο της στο σπίτι τους στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, να κείτεται στον καναπέ χωρίς τις αισθήσεις του (φωτογραφία) αφού συμμετείχε στο Neknominate.

Η μητέρα, του 19χρονου Keiren, αποφάσισε να δράσει άμεσα για την καταπολέμηση του φαινομένου, «ανεβάζοντας» τη φωτογραφία του γιου της στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου φαίνεται να είναι λιπόθυμος μετά την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ουίσκι μαζί με βότκα.

Από την πλευρά του ο κολοσσός των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει με ανακοίνωσή του πως το Facebook δεν μπορεί να λογοκρίνει τα βίντεο των συμμετεχόντων στο «παιχνίδι», αφού δεν πρόκειται για προσβλητικές εικόνες ούτε παραβιάζουν κάποιον από τους κανόνες της εταιρίας...



Μερικά από τα προφίλ των συμμετεχόντων στο θανατηφόρο «παιχνίδι»











Ο Brian Viner πατέρας του 15χρονου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.