Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ζωντανό σκουλήκι ζούσε μέσα στο αυτί της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γιατροί εντόπισαν μέσα σε αυτό μια προνύμφη μύγας.

Μια γυναίκα από την Ταϊβάν που υπέφερε από πόνους στο αυτί, ανακάλυψε ότι μέσα σε αυτό ζούσε ένα ζωντανό σκουλήκι, μια προνύμφη μύγας των φρούτων.

Η 48χρονη γυναίκα αποφάσισε να αναζητήσει ιατρική φροντίδα, καθώς ο πόνος που ένιωθε δεν υποχώρησε μετά από 24 ώρες.

Όταν οι γιατροί από το νοσοκομείο Tri-Service General Hospital στην Ταϊπέι αφαίρεσαν το ακουστικό που φορούσε στο αριστερό της αυτί, παρατήρησαν ότι το κανάλι του αυτιού της ήταν γεμάτο από εκκρίματα και αίμα.

Εξετάζοντας το εσωτερικό του αυτιού της, εντόπισαν μέσα σε αυτό μια ζωντανή προνύμφη!

Οι γιατροί πιστεύουν ότι βρισκόταν εκεί για τουλάχιστον μία ημέρα και σύμφωνα με όσα είπε ο Dr Cheng-Ping Shih στο NBC News, φαίνεται πως το αυτί της γυναίκας ήταν λιγότερο ευαίσθητο από το φυσιολογικό, καθώς επί πολλά χρόνια η γυναίκα χρησιμοποιούσε ακουστικό βαρηκοΐας.



Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι το ακουστικό έκανε το αυτί της ακόμη πιο θερμό, με αποτέλεσμα να αποτελεί ελκυστικό «σπιτικό» για μια προνύμφη.

Σύμφωνα με το περιοδικό New England Journal of Medicine το σκουλήκι είχε καταφέρει να ανοίξει μια μικρή δίοδο, στη βάση του ακουστικού πόρου κοντά στο τύμπανο. Οι γιατροί κατάφεραν να το αφαιρέσουν και στη γυναίκα χορηγήθηκαν αντιβιοτικά. Δύο εβδομάδες μετά η πληγή μέσα στο αυτί της είχε επουλωθεί.

Η περίπτωση της γυναίκας αυτής από την Ταϊβάν, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική.

Την περασμένη χρονιά η Rochelle Harris από τη Μ. Βρετανία, αναζήτησε ιατρική φροντίδα όταν οι πονοκέφαλοι που ένιωθε μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στο Περού, δεν έλεγαν να σταματήσουν.

Έντρομη άκουσε τους γιατρούς της να της εξηγούν ότι μέσα στο αυτί της ζούσαν οκτώ μεγάλες προνύμφες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.