Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελίες για εκφοβισμό μαθητών στο Κερατσίνι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες για εκφοβισμό και απειλή διώξεων μαθητών στο Κερατσίνι έρχονται στο φως, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Αυγής", μετά το περιστατικό αστυνομικής παρέμβασης σε λύκειο της περιοχής.

Την ίδια στιγμή βλέπει το φως της δημοσιότητας αστυνομικό έγγραφο που δημοσιοποίησε ο σύλλογος εκπαιδευτικών "Ο Αριστοτέλης", σύμφωνα με το οποίο με εντολή της ΓΑΔΑ, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων καλούνται να καταγράψουν τα σχολεία της περιοχής και να "μεθοδεύσουν" συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, συντάσσοντας στη συνέχεια αναφορές προς τις οικείες υποδιευθύνσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται, διευθύντρια Λυκείου στο Κερατσίνι κλήθηκε λίγες ημέρες μετά το πέρας των μαθητικών καταλήψεων του Οκτωβρίου να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου της ζητήθηκε να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη. Η ίδια έδωσε τα ονοματεπώνυμα οκτώ μαθητών και μαθητριών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Αυγής", η ίδια δικαιολογήθηκε ότι το έκανε για να αποφύγει το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης στο σχολείο.

Περίπου πέντε μήνες μετά, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των μαθητών, η αστυνομική διεύθυνση Κερατσινίου κάλεσε την Τρίτη και χθες κάποιους από τους μαθητές, ώστε να καταθέσουν για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις. Μάλιστα οι γονείς ενημερώθηκαν πως "τα παιδιά τους έχουν μπλέξει" και με αυτόν τον τρόπο κλήθηκαν στο Α.Τ., όπου έμαθαν πως οι μαθητές θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις, με την αστυνομία να παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα, κάτι που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.

Η προσπάθεια εκφοβισμού από πλευράς της αστυνομίας συνεχίστηκε, με τους μαθητές να "ενημερώνονται" πως δεν θα μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό και να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας εκκρεμοδικίας.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.