Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάει διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες (26%) δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 11%.

Επίσης, από την κοινοτική δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 11 Ιανουαρίου, προκύπτει ότι το 54% των Ελλήνων σκοπεύουν να πάνε διακοπές, αλλά θα προσαρμόσουν τα σχέδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών (ακολουθούν οι Ιταλοί με 49% και οι Ιρλανδοί με 48%), ενώ μόνο το 10% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί από την κρίση και ως εκ τούτου δεν θα αναγκαστεί να τροποποιήσει τα σχέδιά του λόγω της οικονομικής κατάστασης (ακολουθούν οι Κύπριοι με 12%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Αυστριακοί με 75%, οι Γερμανοί με 74% και οι Δανοί με 72%). Επίσης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες (37%) είναι αυτοί που επιλέγουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο τον τουριστικό προορισμό τους με βάση τις τιμές και ακολουθούν οι Φινλανδοί με 36%.

Στο μεταξύ, το 39% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα πάει, μεν, διακοπές φέτος αλλά για λιγότερες μέρες σε σχέση με το 2013. Ακόμη, είναι αξιοσημείωτο ότι το 87% των Ελλήνων που θα πάνε φέτος διακοπές θα επιλέξουν ελληνικό προορισμό, ενώ στη χώρα τους θα παραμείνουν, επίσης, το 84% των Κροατών, το 81% των Ιταλών και το 80% των Βούλγαρων. Πάντως, οι Έλληνες (74%) και οι Κύπριοι (69%) είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες με τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ που δεν πήγαν διακοπές το 2013. Αντίστοιχα, μόνο το 8% του Σουηδών δηλώνει ότι δεν πήγε διακοπές τον περασμένο χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.