Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Διατροφή στα πρότυπα της μεσογειακής για τα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το διαιτολόγιο τους.

Τα κυρίως γεύματα της ημέρας (μεσημεριανό-βραδινό) αποτελούν το κορμό της διατροφής του παιδιού. Μέσα από αυτά, το παιδί καλείται να υιοθετήσει σωστές διατροφικές συνήθειες που δεν θα το απομονώνουν από την καλή γεύση, ενώ ταυτόχρονα θα το βοηθούν να διαχειρίζεται σωστά το βάρος του.

Έχοντας το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που πρωτοεισήγαγε στην παγκόσμια κοινότητα τον όρο μεσογειακή διατροφή, η βασικότερη οδηγία για τη σύνθεση των κυρίως γευμάτων των παιδιών είναι: «ακολουθείστε τις βασικές αρχές του μοντέλου της μεσογειακής διατροφής».

Άλλωστε η μεσογειακή διατροφή, πέρα από τα οφέλη της στην υγεία, φημίζεται και για τη νοστιμιά της...

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το μοντέλο, τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν 5 μερίδες από φρούτα και λαχανικά εποχής καθημερινά (1 μερίδα φρούτου = 1 μέτριο φρούτο, 1 μερίδα λαχανικού = 1 φλιτζάνι με λαχανικά επιλογής), να προτιμούν ως βασική λιπαρή ύλη το ελαιόλαδο, να καταναλώνουν δημητριακά ολικής αλέσεως και προϊόντα αυτών σε καθημερινή βάση, να μην ξεχνούν τις 3 μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά (1 μερίδα = 1 φλιτζάνι γάλα ή 1 γιαούρτι), ενώ ψάρι και πουλερικά πρέπει να καταναλώνονται 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Το κόκκινο κρέας, προτείνεται να καταναλώνεται 2 φορές την εβδομάδα, σε μια συχνότητα δηλαδή λίγο πιο αυξημένη απ' ό,τι προτείνεται στους ενήλικες.

Βέβαια ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής συμπεριλαμβάνει και άλλα στοιχεία, όπως η τακτικότητα των γευμάτων, η επαρκής ενυδάτωση καθώς και η καλή και σχολαστική μάσηση των τροφών που μικροί και μεγάλοι καταναλώνουν.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.