Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το νησί του Ειρηνικού όπου... καίνε τις μάγισσες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες - Το δικό τους Μεσαίωνα ζει μια φυλή στην Παπούα-Νέα Γουϊνέα.

Σε ένα νησί της Παπούα-Νέα Γουϊνέα που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας ο καιρός φαίνεται να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα, αφού ακόμα και σήμερα καταγράφονται περιστατικά καύσης γυναικών με την κατηγορία πως είναι... μάγισσες!

Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών κάθε ηλικίας κακοποιείται σεξουαλικά και σωματικά με βασανιστήρια που καταλήγουν σε θανάτωση με την κατηγορία της μαγείας.

Η πίστη στις μάγισσες είναι ακόμα ισχυρή στα νησιά αυτά του Ειρηνικού, σε τέτοιο βαθμό ώστε να πληρώνονται φύλακες τα βράδια για να φυλάσσουν τα κοιμητήρια, επειδή οι κάτοικοι νομίζουν πως οι μάγισσες... τρέφονται με πτώματα!

«Έτσι αποκτούν τις μαγικές τους ικανότητες» αναφέρει ένας από τους φύλακες και συνεχίζει, «Δεν έρχονται ποτέ μόνες τους, πολλές φορές έρχονται πέντε μαζί, ακόμα και δέκα, κομματιάζουν τη σωρό του νεκρού και το μοιράζονται».

Η μαύρη μαγεία αποδίδεται στις γυναίκες μετά από περιστατικά, αρρώστιας, ατυχημάτων ή θανάτου κάποιου από τα άτομα ενός μέλους από τα χωριά τους, ενώ δεκάδες είναι οι γυναίκες που φέρουν τα σημάδια της κακοποίησης ή και ακρωτηριασμών σε ολόκληρη τη ζωή τους, μετά από την κατηγορία πως είναι μάγισσες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο μια εικοσάχρονη, η Kepari Leniata, γυμνώθηκε, βασανίστηκε με πυρακτωμένα σίδερα και μετά την περιέλουσαν με βενζίνη και την πέταξαν ζωντανή σε φωτιά που είχαν ανάψει με σκουπίδια και χρησιμοποιημένα λάστιχα αυτοκινήτων...

Ακόμα ένα περιστατικό καταγράφηκε τον περασμένο Απρίλιο όταν και η δασκάλα και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Helen Rumbali, αποκεφαλίστηκε από τους συγχωριανούς της.

Τον Απρίλιο επίσης μια μητέρα με τις τρεις κόρες της συνελήφθησαν και δέχτηκαν χτυπήματα με μαχαίρια και σπαθιά και φυλακίστηκαν σε ένα ερειπωμένο κτίριο, ενώ απαγορεύτηκε στους κατοίκους να περιποιηθούν τα τραύματά τους.

Το «κυνήγι των μαγισσών» στη Παπούα-Νέα Γουϊνέα δεν είναι μοναδικό φαινόμενο των καιρών μας, αφού ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται στην Ινδία, σε μερικά αφρικανικά κράτη αλλά και στη Σαουδική Αραβία όπου η μαγεία είναι αδίκημα που τιμωρείται με ποινή θανάτου.

Η τελευταία γυναίκα που κατηγορήθηκε στην Ευρώπη σαν μάγισσα θανατώθηκε το 1782 στην Ελβετία, μετά τον θάνατο του 8χρονου γιου της οικογένειας στην οποία δούλευε, με το καντόνι του Glarus να αποκαθιστά τη μνήμη της τον Αύγουστο του 2008.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.