Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

"Ξένη" γλώσσα τα αγγλικά στα σχολεία του Λονδίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας στους έξι μαθητές που ζουν στη Βρετανία, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά, δεν έχει για μητρική γλώσσα τα αγγλικά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τον Ιανουάριο του 2014 δείχνουν ότι για 1,11 εκατομμύριο παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, δηλαδή το 16,6% των μαθητών, "η μητρική γλώσσα δεν είναι ή φαίνεται ότι δεν είναι τα αγγλικά".

Στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λονδίνου (όπου φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών), το 48,1% των μαθητών δεν έχει για μητρική γλώσσα τα αγγλικά. Στο κεντροανατολικό Λονδίνο το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 75,8% στη συνοικία Τάουερ Χάμλετς και στο 75,3% στο γειτονικό Νιούχαμ.

Το Λονδίνο δεν είναι η μοναδική πόλη όπου εμφανίζονται πολύ υψηλά ποσοστά ξενόγλωσσων μαθητών. Το ίδιο συμβαίνει στο Μπέρμιγχαμ (43,1%), το Μπράντφορντ (43,4%), το Λέστερ (48,8%), το Λούτον (51,5%) και το Σλάου (58,3%).

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας υπογράμμισε πάντως ότι "οι μαθητές που δεν έχουν για πρώτη γλώσσα τα αγγλικά τα καταφέρνουν σχεδόν εξίσου καλά με εκείνους για τους οποίους τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα" στις εξετάσεις.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το υπουργείο διαπιστώθηκε επίσης ότι περίπου 100.000 παιδιά 5-7 ετών φοιτούν σε υπερπλήρεις τάξεις που ξεπερνούν το νόμιμο όριο των 30 μαθητών η καθεμία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.