Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή πρόσκληση για τον επικεφαλής της «Κοινωνίας της Πληροφορίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου.

Με ανοιχτή διαδικασία θα πραγματοποιηθεί η επιλογή του νέου επικεφαλής της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ» κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση στην ιστοσελίδα www.online.ekdd.gr/aplications, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η πλήρωση της παραπάνω θέσης θα γίνει με τα εχέγγυα της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας. Σε συνέχεια της πρόσφατης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για επιλογή του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), αποδεικνύεται στην πράξη η βούληση για την κατοχύρωση ενός αντικειμενικού συστήματος επιλογών για την πλήρωση θέσεων διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου.

Επίσης, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γίνονται γνωστά τα βήματα που περιλαμβάνει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης, τις ελάχιστες και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Όπως επισημαίνεται, θα συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, η οποία θα αποτελείται από έναν σύμβουλο επιχειρήσεων ως πρόεδρο, έναν καθηγητή ΑΕΙ και έναν σύμβουλο ψηφιακής καινοτομίας. Στη συνέχεια θα επιλέγονται οι έξι πλέον κατάλληλοι υποψήφιοι, οι οποίοι θα κληθούν σε συνέντευξη και θα ακολουθεί η επιλογή των τριών επικρατέστερων υποψηφίων, που προτείνονται στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος θα αποφασίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε δεσμευθεί για την επιλογή των πλέον άξιων και ικανών σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, μέσα από διαφανείς διαδικασίες- και αυτήν τη δέσμευση την κάνουμε πράξη. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την υποκειμενική και εν πολλοίς αυθαίρετη επιλογή στελεχών και να προχωρήσουμε στην αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή πολιτικού προσωπικού σε καίριες, για τη δημόσια διοίκηση, θέσεις. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για την επιλογή άλλων στελεχών που μέχρι σήμερα διορίζονταν με πολιτικές αποφάσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.